Αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ

  Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, ενώ πριν από το τέλος του έτους θα γίνει και η επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, στη συνάντησή τους, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συζήτηση υπήρξε, επίσης, και για την πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΣΕ.

    Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συγχώνευση των επιχειρήσεων από πέντε σε δύο και τις μετατάξεις του προσωπικού. Για τα 33 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία το Δημόσιο ελέγχει το 100%, χωρίς όμως εταιρική δομή, το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης επιμέρους ή ομάδων αεροδρομίων, ενώ συζητείται και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. 

    Στο μεταξύ, σε πλήρη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών προχωρά σύντομα ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του
νέου Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής.

    Εξάλλου, πράσινο φως σε όλα τα έργα, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία, προσπαθούν να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Δ. Ρέππας. 

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υποδομών, στη συνεργασία που είχαν οι δύο υπουργοί, εξέτασαν ένα προς ένα όλα τα έργα και εκείνα που κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν με συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και όσα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς του υπουργείου Υποδομών, ζητήθηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους. 

    «Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να δώσουν λύσεις», δήλωνε κυβερνητική πηγή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια