Γερμανοί και Ε.Ε. ξεγελάστηκαν

Για καραμπινάτη απάτη της κυβέρνησης Καραμανλή έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Αϊχελ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέκρυψε πόσο είναι το πραγματικό έλλειμμα καθώς πριν από τις εκλογές υποστήριζε ότι ήταν 6,4% ενώ μετά αποδείχτηκε ότι ήταν 13,6% αποτελεί απάτη και όχι απλά τέχνασμα κατά τον Αϊχελ πόσο μάλλον και μετά από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4%.
"Η λέξη τρικ είναι μάλλον ευφημισμός... πρόκειται για καραμπινάτη απάτη", αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κανείς δε μπορεί να τον πείσει ότι οι τότε υπεύθυνοι δεν γνώριζαν.
Δεν ξέραμε...
Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα έπρεπε να διερευνηθούν οι φήμες για παραποιημένα στοιχεία, ο Γερμανός πρώην υπουργός παραπέμπει στην ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέγοντας ότι εκείνοι τους έδιναν τις πληροφορίες. Παράλληλα λέει "Ρωτήστε και την τότε δική σας κυβέρνηση, αναφερόμενος στον στον Κ. Σημίτη για τον οποίο εκφέρεται με θετικά σχόλια λέγοντας ότι είναι ένας έντιμος πολιτικός άνδρας όπως και ο Λ. Παπαδήμος.

"Πρόκειται για δύο αξιοσέβαστα πρόσωπα" λέει χαρακτηριστικά.
Δεν ρωτήσαμε...
Αναφερόμενος στη στάση της Μέρκελ, ο Χανς Αϊχελ σημειώνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι άργησαν απελπιστικά καθώς εαν είχαν ενεργήσει νωρίτερα, η κρίση δεν θα είχε πάρει τόσο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
"Το Βερολίνο έπρεπε να πει αμέσως καθαρά ναι είναι αυτονόητο ότι θα σας βοηθήσουμε...η Αθήνα έπρεπε να κάνει ξεκάθαρο ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει", υπογραμμίζει.
Τέλος για το εαν η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ήταν μια επιπόλαιη απόφαση ο Χ. Αϊχελ ξεκαθαρίζει ότι η ένταξη έγινε βάσει έκθεσης της ΕΚΤ και μιας θετικής σύστασης της Επιτροπής ενώ επικαλείται και το γεγονός ότι υπέρ τάχθηκε και ο γνωστός ως σκληροπυρηνικός Ισπανός επίτροπος Πέδρο Σόλμπες.
Ρέα Σπανού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια