«Φιλικό…»

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com
  «ΚΑΛΑ, αυτά…ξεχάστηκαν  νωρίς». Siemens και Βατοπέδι, Καλατράβες και σπατάλη, Ομόλογα και κουμπάροι. Κι απόμειναν απολιθώματα στο χρόνο και στον τόπο Άκηδες να μασουλάνε τον…ιδρώτα τους, Μαντέληδες με τα παιδιά τους σπουδαγμένα στην αλλοδαπή «δημοσία δαπάνη» και Ρουσόπουλοι «αθώοι του αίματος» και με τρεις βίλες (απ’ τη…δημοσιογραφία) στο…ενεργητικό τους.
ΚΙ  ο πολίτης; Είδε «Εξεταστικές», συνεδριάσεις και  επιτροπές περίμενε ποντάροντας στην εντιμότητα των πολιτικών μας(!) και στην…ηθική της Πολιτικής, αλλά δεν είδε αυτό που περίμενε. Τον μπέρδεψαν με λόγους και ετυμηγορίες, τον δούλεψαν σωρεύοντας χίλια ψέματα πάνω στην αλήθεια και πάλι απ’ την αρχή.
ΚΑΙ ήταν προσδοκία του  και απαίτηση να στήνονται  εδώλια και να φοριούνται…γουνάκια μετά τις «Εξεταστικές». Να ανοίξουν οι φυλακές για μεγαλοκλέφτες της πολιτικής, να δημευτούν περιουσίες, να τρομάξουν οι κατοπινοί επίδοξοι και μερακλήδες. Μια ψιθυριστή κραυγή που θύμιζε εκείνη την πανελλήνια «δώστε τη Χούντα στο λαό» (που δεν την έδωσαν).
ΚΑΙ, βέβαια, υπάρχουν και τα κόμματα (η τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων). Υποσχέθηκαν αυτοκάθαρση κι ήταν λόγος κενός. Πάνω απ’ όλα κόμμα, η παράταξη, η «ιδεολογία». Μάνα που τους αγκαλιάζει προστατευτικά κα η σχέση είναι…ανταποδοτική. Για να γίνει «λίστα» και εύνοια του αρχηγού η «αγάπη» και η προσήλωση, άμυνα ομαδική αν χρειαστεί, επίθεση κατά του αντιπάλου που γίνεται φίλος και «ομοϊδεάτης» όταν πρόκειται για προνόμια (μισθός, σύνταξη, επιδόματα, επιτροπές, φύλαξη…).
ΚΑΙ τι τους ζήτησε ο  κόσμος; Να επισημάνουν  κλέφτες και λωποδύτες, να τους τραβήξουν με την απόχη και να τους παραδώσουν σε κοινή θέα (κάτι διαφορετικό δεν γίνεται από υπουργό κι απάνω). Πέρα από κόμματα και «ιδεολογίες», πρόσωπα και φιλίες. Κι έβαλαν αμνούς να δικάσουν λύκους «περπατημένους» και αχόρταγους, λαγοί τις αλεπούδες κι όλοι μαζί να θυσιάζουν την αλήθεια στο κομματικό συμφέρον.
ΕΝΑ ημίχρονο χωρίς σκορ και αύριο η  λήξη χωρίς αποτέλεσμα. Με «φιλικό» σε λάθος (και  άδειο) γήπεδο, με παίκτες  που θα προσέλθουν στο…ταμείο σφιχταγκαλιασμένοι. Με το ΠΑΣΟΚ (που κυβερνά) πιο έντιμο από προθέσεις, τη Ν.Δ. «ωσεί παρούσα» κι ύστερα αποχωρούσα κι όλους μαζί να «υπογράφουν». Όταν τ. υπουργοί της αρπαχτής θα πηγαινοέρχονται στα Παρίσια για καφέ και η Ελβετία θα εγγυάται για τον…ιδρώτα τους. Με τους κωδικούς στο τσεπάκι, την παλάμη ανοικτή κατάφατσά μας και τον αντίχειρα στο…πηγούνι τους.Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια