Ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με όρους κοινωνίας, ζητά ο Φ.Κουβέλης

Tην ανάγκη «η χώρα να μπει σε μια νέα πορεία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συζητά τα αποτελέσματα των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας, δηλαδή με τη συμμετοχή των πολιτών, με σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας.

Ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η αυτάρεσκη ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι προσωρινής χρήσης.

Όσοι σχεδιάζουν την κυβερνητική πολιτική το ξέρουν» είπε και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν συσπειρώνεται ούτε στη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ούτε στη δικαίωση των ενόχων της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Η ανοχή της εξαντλείται».



Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι δεκαπέντε περίπου ημέρες μετά τις εκλογές, είναι ανοικτά σοβαρά μέτωπα με ιδιαίτερο βάρος για την μελλοντική πορεία της χώρας, ενώ εκτίμησε ότι «η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, τo ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται σε τρία μέτωπα:

  • στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
  • στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μέσα από νέους έμμεσους φόρους, καθώς και με την καταπολέμηση της ακρίβειας.
  • στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας έξω από το πελατειακό σύστημα, υπέρ των πολιτών, μιας ανάπτυξης οικολογικής για τη βελτίωση της ζωής τους, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, με ουσιαστική παρέμβαση στο κράτος, στην Αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση και στους θεσμούς, αλλά και στην οικονομία με στόχο την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων, με δυναμική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Απάντηση στη κρίση, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν μπορούν να δώσουν τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, η πολιτική ατροφία και υποκρισία της ΝΔ, τα συνθήματα που δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε νέα πορεία.

Η Δημοκρατική Αριστερά, είπε ο κ. Κουβέλης, προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κόμματος εν όψει του πρώτου του συνεδρίου λέγοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά, με ανοιχτές διαδικασίες μπροστά στην κοινωνία, πορεύεται προς το συνέδριο εκφράζοντας βεβαιότητα για την επιτυχία του.
Newsroom ΔΟΛ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια