Επενδύσεις 160 εκατομμυρίων ευρώ για έρευνες σε γεωθερμικά πεδία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Επενδύσεις που πλησιάζουν τα 160 εκατομμύρια ευρώ για τη διενέργεια ερευνών σε τέσσερα γεωθερμικά πεδία της χώρας θα πραγματοποιήσει η Κοινοπραξία ΙΤΑ Α.Ε - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ που αναδείχθηκε πλειοδότης του σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο διαγωνισμός είχε αντικείμενο την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού σε τρεις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Δέλτα ποταμού Νέστου, Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκη) και κατακυρώθηκε με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη
Το δικαίωμα έρευνας του γεωθερμικού δυναμικού εκμισθώνεται για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.
Το ύψος των δαπανών για τις έρευνες ανά περιοχή είναι: Σαμοθράκη 33.370.563,70 ευρώ, Νέστος 71.376.271,85 ευρώ, ευρώ και Δέλτα Έβρου 53.720.084,44 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός επεσήμανε ότι: «Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να αξιοποιηθεί επιτέλους και στη χώρα μας η πιο παραμελημένη μορφή πράσινης ενέργειας, με μηδενικό αποτύπωμα CO2, ώστε η Γεωθερμία να ενταχθεί ουσιαστικά και με σημαντικό ποσοστό στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Αν ο ορυκτός μας πλούτος αξιοποιηθεί με αειφορία και σεβασμό στο περιβάλλον, μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου