«ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΙΛΗΣ ΕΒΡΟΥ»


Μετά  από έναν χρόνο έντονων προσπαθειών  και διαρκούς συνεργασίας με τους Νομικούς Συμβούλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, κατάφερε να ενταχθεί στο νέο Νομοσχέδιου του Υπουργείου « Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων-Αγροτικές Μισθώσεις», διάταξη που αφορά την παραχώρηση εκτάσεων σε 150 δικαιούχους του αγρο/τος Καλλιθέας-Ν. Χιλής (τεμάχιο αριθμ. 1740).

      Ειδικότερα, με το άρθρο 12 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου  επιλύονται οριστικά ιδιοκτησιακά ζητήματα μεταξύ του Δημοσίου ( για τις εκτάσεις που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου) και ιδιωτών. Έτσι, οι πολίτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν χρήση του Ν. 3147/2003 για την εξαγορά έκτασης έχουν τη δυνατότητα με το παρόν Νομοσχέδιο να κατοχυρώσουν εκτάσεις που κατέχουν ή χρησιμοποιούν για πολλά χρόνια. 
      Ως  σημείο αναφοράς για την νόμιμη ή  μη κατοχή των εκτάσεων και τη δυνατότητα εξαγορά τους τίθεται η 5.6.1993, χρονικό  όριο, που είχε ήδη τεθεί με το αρθρ. 5 του Ν. 3147/2003, το οποίο επίσης προέβλεπε τη δυνατότητα εξαγοράς κατεχόμενων εκτάσεων, όπως οι περιπτώσεις Νέας Χιλής Νομού Έβρου, Μανωλάδα Νομού Ηλείας».
      Η κ. Ρενταρή τονίζει ότι με το παρόν Νομοσχέδιο και με πολύ απλές διαδικασίες σε Περιφερειακό επίπεδο λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, η κ. Ρενταρή ευχαριστεί δημοσίως τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και τους Νομικούς Συμβούλους του Υπουργείου για την κατανόηση και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού και χρόνιου προβλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια