Διδυμότειχο: Διάρρηξη στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Εικόνα καταστροφής άφησαν πίσω τους το βράδυ της Δευτέρας οι ιερόσυλοι που παραβίασαν το Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Διδυμότειχο και έκλεψαν ό,τι μπόρεσαν να μεταφέρουν.
Οι άγνωστοι δράστες προσπάθησαν αρχικά να παραβιάσουν την πίσω πόρτα του ναού, και αφού δεν τα κατάφεραν, έκοψαν το κάγκελο από ένα μικρό παράθυρο. Από το στενό εκείνο σημείο πέρασαν μέσα στην εκκλησία, βρήκαν τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, την άνοιξαν και δούλεψαν ανενόχλητοι.
Στα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν περιλαμβάνονται οι ασημένιες καντήλες από το τέμπλο και από την Αγία Τράπεζα, η εικόνα με τα αφιερώματα των πιστών, καθώς και τα ασημένια δισκοπότηρα. Ό,τι δεν ήταν μεγάλης αξίας δεν… άξιζε την προσοχή των διαρρηκτών, οπότε και δεν το πήραν.
Φυσικά, οι δράστες δε θα έφευγαν χωρίς να αδειάσουν τα παγκάρια και να ψάξουν στο γραφείο για οτιδήποτε πολύτιμο.
Iδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πακέτο με τα κεριά που βρέθηκε στο δάπεδο της εκκλησίας. Η πιθανότερη εξήγηση είναι πως οι δράστες σκόπευαν να βάλουν φωτιά στο ναό καθώς έφευγαν, για να καταστρέψουν τα ίχνη τους. Ο λόγος που δεν το έκαναν πιστεύεται ότι είναι πως πρόσφατα είχε αφαιρεθεί η μοκέτα.
Στο μεταξύ, διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία για τυχόν αποτυπώματα η οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα μπορέσει να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.
now24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια