Η επαναδιαπραγμάτευση… μας τελείωσε


Η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, και να ενημερώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και τις προοπτικές που διανοίγονται, στο περιθώριο του ελέγχου που πραγματοποιεί η τρόικα στα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν ξέφυγε από τα αναμενόμενα.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών έσπευσε μετά την ολοκλήρωση της
συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά να επικεντρώσει την πολιτική ρητορική του στην προοπτική σύγκλισης απόψεων σε τομείς όπως το υπό κατάρτιση φορολογικό σύστημα. Και πρόσθεσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαχειρίζεται μια κομματική υπόθεση, αλλά μια πολύ μεγάλη εθνική κρίση, η οποία, κατά τη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου απαιτεί συστράτευση και ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών στις ερωτήσεις που του έγιναν, είχε και «ταμπακιέρα». Σε αντίθεση με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, όχι από τον ίδιο αλλά από συναδέλφους του στην Κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου.
Και έσπευσε να σχολιάσει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται απλώς σε συζητήσεις με την τρόικα για τα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της έκθεσης των ελεγκτών, βάσει της οποίας θα εκταμιευτεί η 6η δόση του δανείου.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣhttp://www.statesmen.gr/37259/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια