Αιχμές Λούλη κατά Καραμανλή


Ένα βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Τίτλος του είναι «Η Κρίση του κομματικού συστήματος, 1981-2011», και ο συγγραφέας που υπογράφει το περιεχόμενό του είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει σήμερα η στήλη «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Νέα», που υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Λούλης ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα τη συγγραφή του νέου βιβλίου του, ώστε στη συνέχεια να περάσει από το στάδιο της διόρθωσης, και να βρεθεί στα βιβλιοπωλεία.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο βιβλίο του ο Γιάννης Λούλης θα περιγράφει με κριτικό μάτι τα κακώς κείμενα των τελευταίων 30 ετών στην πολιτική ζωή του τόπου, και ειδικότερα μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 1981, με το σύνθημα της Αλλαγής.
Το βιβλίο θα πραγματεύεται τις τρεις κυβερνητικές θητείες του Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο 1989-93, με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-Αριστεράς, την Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οκταετία του Κώστα Σημίτη, από το 1996 μέχρι το 2004, καθώς και τα 5 ½ χρόνια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Οι πληροφορίες του «Μικροπολιτικού» αναφέρουν ότι ο Γιάννης Λούλης περιλαμβάνει στην αφήγησή του αιχμηρά σχόλια για την περίοδο από το 2004 μέχρι και το 2009, κάτι που αναμένεται φυσικά με ενδιαφέρον, καθώς ο γνωστός επικοινωνιολόγος υπήρξε εκείνη την περίοδο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα μάλιστα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Γιάννης Λούλης ήταν εκείνος πουαποκωδικοποιούσε τις δημοσκοπήσεις, και έκανε τις δικές του έρευνες για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, μέσω των λεγόμενων focus groups.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣhttp://www.statesmen.gr/37213/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια