Πήρε' φωτιά το Saint - Quentin - En Yvelines για χάρη του Δεληγεώργη Κωνσταντίνου 'γράφοντας ιστορία' για τα Παγκόσμια Ελληνικά δεδομένα


'Πλασάροντας' το ποδήλατό του στις πρώτες θέσεις του μεγαλύτερου ερασιτεχνικού παγκόσμιου υπερμαραθώνιου ποδηλατικού Άθλου 1250 χλμ, από τον οποίο εμπνεύστηκε και 'γεννήθηκε' ο περίφημος Γύρος Γαλλίας, με αθλητές παγκόσμιας φήμης, διαφορετικών ικανοτήτων και επιπέδων, με τις περισσότερες συμμετοχές ερασιτεχνών καθώς και πρώην άλλά και νυν επαγγελματιών ποδηλατιστών από ολόκληρο τον κόσμο, το φαβορί της Ελληνικης αποστολής που ακούει στο όνομα Δεληγεώργης Κωνσταντίνος, 'τιθάσευσε' την υπομονή και την φαντασία του κάθε ποδηλάτη κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Χωρίς να 'νιώθει' τα χιλιόμετρα, 'πατούσε' δυνατά και 'πετώντας' στις ανηφόρες 'φλέρταρε' με το βάθρο καθώς ήταν ο καθοδηγητής στα πρώτα 240 χλμ μεταξύ των 5160 αθλητών του αγώνα από 6653 εγγεγραμμένους ποδηλάτες.
"Ήταν χαρά μου που μπόρεσα όχι μόνο να κρατηθώ στους γρήγορους αλλά και να τους καθοδηγήσω στα δύο πρώτα check points. Δεν έχει ξανασυμβεί από Έλληνα ποδηλάτη να προπορεύεται στον συγκεκριμένο αγώνα. Είναι κάτι παραπάνω από Παγκόσμιο Αγώνα και σίγουρα κάτι μοναδικό, ειναι κυρίως προσωπικός Άθλος. Δεν ονομάζεται τυχαία άλλωστε 'Ολυμπιάδα της Ποδηλασίας'. Στο δικό μου γκρουπ συνάντησα εκτός των ερασιτεχνών ποδηλατιστών και πρώην ποδηλάτες του Γύρου Γαλλίας, ονόματα θρύλους που οι πρώτες θέσεις ήταν φυσικά 'ρεζερβέ' από αυτούς. Είχα την τιμή να 'εμπλακώ' με πολλές επαγγελματικές ομάδες που ήρθαν για προετοιμασία και να τους οδηγήσω στα πρώτα χιλιόμετρα! Τον αγώνα αυτόν τον χάρηκα μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο και στεναχωρέθηκα που δεν είχε συνέχεια...", δήλωσε ο Κωνσταντίνος ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματά του.
Αψηφώντας το 'Jet lag' κάλυψε εκατοντάδες χιλιόμετρα αγωνιστικής ποδηλασίας σε νούμερα που δεν το φαντάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος, και που στο άκουσμα τους τρομάζει ακόμη και τον πιο θαρραλέο και ικανό ποδηλάτη, με πίεση και αδρεναλίνη στο 'μάξιμουμ', ο 'ξεχωριστός' Έλληνας υπερ-αθλητής Δεληγεώργης Κωνσταντίνος, αγωνίστηκε για την Ελλάδα και έφερε το πιο σημαντικό μετάλλιο γι' αυτόν και την χώρα του, εν μέσω κρίσης. Αξιοσημείωτο ειναι για τα παγκόσμια δεδομένα, ότι για πρώτη φορά εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα από τον νεαρότερο Έλληνα αθλητή, σημειώνοντας άλλο ένα ρεκόρ κατηγορίας νέων, ενώ αντίστοιχα για τα ελληνικά δεδομένα πρώτη φορά εκπροσώπησε αθλητής της Βορείου Ελλάδος την χώρα του σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση.
Με αυτήν την άνετη συμμετοχή του, ο Κωνσταντίνος έκανε την 'υπέρβαση' και απέδειξε το πραγματικό ταλέντο του και τις ικανότητές του στην 'Μέκκα' της παγκόσμιας ποδηλασίας, την Γαλλία, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο σημειώνοντας έναν από τους καλλίτερους χρόνους εν Ελλάδι και τον πρώτο χρόνο της κατηγορίας παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ειναι σχεδόν ισάξιος των παγκόσμιων επαγγελματιών ποδηλατιστών στο μεγαλύτερο όνειρο του κάθε ποδηλάτη.
Ολοκλήρωσε λέγοντας, "Η συλλογές των μεταλλίων, των κυπέλλων και των στόχων μου ολοκληρώθηκαν επιτυχώς μετά από 16 αγωνιστικά χρόνια σε όλα τα επίπεδα της ποδηλασίας τόσο στην ορεινή όταν πρωτοξεκίνησα, όσο και στην ποδηλασία δρόμου η οποία και με οδήγησε στους υπερμαραθώνιους παγκόσμιους ποδηλατικούς γύρους σε 'επαγγελματικό' επίπεδο. Έχω σχεδόν τα πάντα, μου λείπει μόνο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο που το ήθελα από μικρός, αλλά αυτή ειναι η ποδηλασία και δεν υπάρχει χρόνος για άλλες δοκιμασίες. Είμαι απόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών Πετρελάιου και θα πρέπει να βρω μια φυσιολογική εργασία για να συνεχίσω την ζωή μου. Γνωρίζω πότε πρέπει να σταματάω, άλλωστε πρέπει να παίρνουν και άλλοι σειρά... Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά το ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Γ.Ι. Δεληγεώργης για την κάλυψη των εξόδων μου στην Γαλλία και φυσικά πάρα πολύ τους γονείς μου που με στήριξαν με πολύ κόπο όλα αυτά τα χρόνια δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη σε ό,τι έκανα..."
Κοντινά πλάνα από το όλο γεγονός εξασφάλισαν τα τοπικά κανάλια όπου ο Κωνσταντίνος συνηθισμένος πλέον, έδινε λακωνικές απαντήσεις και συνεντεύξεις 'on the fly' καθώς η γαλανόλευκη στολή κυμάτιζε σε ολόκληρη την διαδρομή στην Γαλλία. Τα θερμά μας συγχαρητήριά στον πλέον αγαπημένο αθλητή της Ελλάδας και 'Νικητή', τον Κωνσταντίνο Δεληγεώργη!
Ένας 'χαμηλών τόνων' αθλητής που αγωνίζεται ολομόναχος δίχως καμία οικονομική στήριξη 'στρώνοντας' τον δρόμο για τις επόμενες γενιές αθλητών. Ακόμη και στον δυσκολότερο παγκόσμιο αγώνα επιβεβαίωσε και δικαίωσε τον τίτλο του "Respectable Cyclist", προκαλώντας ακόμη περισσότερο το δέος και το θαυμασμό όλων. Ενώ, πληθαίνουν αυτοί που τον συμβουλεύονται και προσπαθούν να τον μιμηθούν με κάθε τρόπο. Όπως και να έχει ο Κώστας ειναι μοναδικός! Μας έκανε τρομερά υπερήφανους όλους μας και χαιρόμαστε που ένας τόσο διακεκριμένος αθλητής κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, πολύ περισσότερο για εμάς που τον έχουμε φίλο και τον γνωρίζουμε προσωπικά.
Περισσότερα στην συνέντευξη που θα μας παραχωρήσει επί ελληνικού εδάφους. Προς το παρόν το διασκεδάζει ακόμη στην πρωτεύουσα του Έρωτα, το Παρίσι και η άφιξή του στην χώρα αναμένεται το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Μακεδονίας με την πτήση 3801 της EasyJet. Θα είμαστε εκεί για να υποδεχτούμε τον πρωταθλητή μας!!
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια