Άρης Γιαννακίδης: «Η συλλογικότητα στη δράση, μπροστά στις δυσκολίες, είναι καθήκον»


Το μήνυμα της ενότητας και της συλλογικότητας στη δράση ως καθήκον όλων, μπροστά στις προκλήσεις και στις δυσκολίες των συγκυριών, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2011 στην Αλεξανδρούπολη, για τα πληρώματα των αεροσκαφών από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα κι εκπροσώπων των αρχών και των φορέων που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Λευκίμης.

Ο κ. Γιαννακίδης  ευχαρίστησε θερμά  όλους όσους πήραν μέρος στη μεγάλη αυτή προσπάθεια υπογραμμίζοντας την πολύτιμη συνδρομή τους.
Από την  πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, επισήμανε την αυτοθυσία όλων όσων συμμετείχαν στη μεγάλη και δύσκολη μάχη που δόθηκε για μια σχεδόν εβδομάδα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου για τη μεγάλη βοήθεια σας σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα που πέρασε ο τόπος μας. Να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τους πιλότους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Πυροσβεστική, τη Δασική Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το στρατό, την αστυνομία, τις εθελοντικές ομάδες, το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, το ΕΚΑΒ, τη ΔΕΗ, τους κατοίκους, τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους δασικούς συνεταιρισμούς, τους επιχειρηματίες του νομού από το χώρο της σίτισης και τους ιδιώτες που έστειλαν μηχανήματα. Φυσικά τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους με τους οποίους από κοινού διαχειριστήκαμε την κρίση».
«Εκείνο που  προέχει αδιαπραγμάτευτα σε κάθε φυσική καταστροφή αυτής της έντασης  και έκτασης είναι η προστασία  της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Αυτό ήταν και το κύριο  μέλημά μας, η αγωνία μας, από την  πρώτη στιγμή. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια τους, για να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων των πληγέντων περιοχών αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Αγωνίστηκαν όπως θα έκαναν αν κινδύνευε το δικό τους σπίτι, η δική τους περιουσία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου και πρόσθεσε:
«Θέλω να σας  διαβεβαιώσω ότι αυτός ό τόπος  ο όμορφος, τον οποίο αγωνιστήκατε για να σώσετε, μετά από λίγα χρόνια με την προσπάθεια της τοπικής  αυτοδιοίκησης, της πολιτείας, των υπηρεσιών, θα ζωντανέψει για να παραδοθεί ξανά στους ανθρώπους του και σ’ όλους τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό».
Τις ευχαριστίες  τους εξέφρασαν επίσης ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος  και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. Σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια