Ο Γιώργος θέλει να αλλάξει την ατζέντα


Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εδώ και πολύ καιρό καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απαιτείται ένα μείγμα πολιτικών πρωτοβουλιών του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αρχίσει να ανακάμπτει ηδημοφιλία του Πρωθυπουργού, και να ανακτήσει την πρωτοβουλία διαμόρφωσης της πολιτικής ατζέντας.
Το μείγμα αυτό, περιλαμβάνει περιοδείες σε κρίσιμες εκλογικά περιφέρειες της χώρας, επαφές με ξένους ηγέτες, παρεμβάσεις για διεθνή ζητήματα. Η επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ,
καθώς και οι επικείμενες συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να προσφέρουν στον Πρωθυπουργό τις ευκαιρίες που χρειάζεται, προκειμένου να «πάρει ανάσες» από την καυτή ατζέντα της οικονομίας.
Στο παραπάνω πρόγραμμα, ήρθαν να προστεθούν και τα ελληνοτουρκικά, που ενσωματώθηκαν με τη σειρά τους στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής καθημερινότητας, με το βλέμμα και στις πρώτες δημοσκοπήσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο.
Έτσι, μετά τις εξελίξεις με τα βακούφια, και τις ανακοινώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για την επιστροφή περιουσιών σε ελληνικές μειονότητες, ο Πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσε εκ των υστέρων το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε στον Ταγίπ Ερντογάν την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στο θέμα των περιουσιών, του μετέφερε τις ευχές του για το τέλος του ραμαζανίου, ενώ η συζήτηση των δυο ηγετών περιστράφηκε και γύρω από τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, δυο μέτωπα στα οποία η Τουρκία αναπτύσσει έντονη διπλωματική δραστηριότητα.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια