Ο Σημίτης ετοιμάζει επίθεση


Κάθε φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός… γράφει, τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του καθίστανται εκ των πραγμάτων θέμα συζήτησης για την πολιτική επικαιρότητα. Πόσο μάλλον, όταν τον πρώην πρωθυπουργό τον λένε Κώστα Σημίτη, το νέο βιβλίο του βγαίνει στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, και στις σελίδες του υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές κατά του διαδόχου του.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», ο Κώστας Σημίτης ολοκληρώνει αυτές τις μέρες το νέο βιβλίο του, που αναμένεται να
κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Θα αφορά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008, έφτασε στην Ευρώπη, και έπληξε πρωτίστως και κυρίως την Ελλάδα, οδηγώντας τη χώρα μας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και στο χείλος της χρεοκοπίας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Σημίτης εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με σαφείς αιχμές και επικρίσεις για την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ζητεί να υπάρξει άμεση αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, να σταθεί στα πόδια της, και να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές για να έχει μέλλον.
Ο Κώστας Σημίτης, που παραμένει ένας ευρωπαϊστής πολιτικός, υπερασπίζεται την πολιτική κληρονομιά του εκσυγχρονισμού, δηλαδή των πρωτοβουλιών που ο ίδιος προώθησε και εφάρμοσε, από το 1996 μέχρι και το 2004. Πράγμα που σημαίνει ότι τα βέλη του στοχεύουν τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που τον διαδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο είχε παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣhttp://www.statesmen.gr/37023/politiki

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. σιγα μεγαλε εκσυσγχρονιστη.
    μονο οι αλλοι φταινε,οχι εσυ.


    που εισαι ρε μαλβινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου