Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για τις Πυρκαγιές στο νομό Έβρου


Η περιβαλλοντική καταστροφή στο  Δήμο  Αλεξανδρούπολης από τις πυρκαγιές των πέντε ημερών, προσδιορίζεται στη στάχτη 53.000 στρεμμάτων δάσους, ίσως το πολυτιμότερο αγαθό που μας έχει απομείνει.
      Η προσπάθεια των οργάνων του Δήμου  μας ήταν συγκινητική και αξίζουν  συγχαρητηρίων οι εργαζόμενοι που  έδωσαν κυριολεκτικά κάθε τους δύναμη για να περιορίσουν την καταστροφή.

      Αξιοσημείωτη και αξιέπαινη είναι η επί πέντε ημέρες εγκατάσταση του περιφερειάρχη, κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον υπογράφοντα και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ.  Γεωργία Νικολάου, η οποία συνεργάστηκε πλήρως αναλώνοντας τον εαυτό της για όσο διήρκεσαν οι πυρκαγιές, καθώς και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Γιώργο Παυλίδη, για την πολλαπλή παρουσία του στους χώρους του κινδύνου. Επιπλέον θα ήθελα να επιδοκιμάσω την ενεργή συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και κ. Σταύρο Καβαρατζή στους τόπους της φωτιάς.
      Δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τις  θερμές μου ευχαριστίες στον υποστράτηγο, κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, ο οποίος συνδυάζοντας απλότητα και ουσία, έθεσε έγκαιρα στρατό και μηχανήματα στην τιτάνια προσπάθεια της κατάσβεσης των μετώπων της φωτιάς . Το πάθος του για προσφορά τον ταύτισε με τον Έλληνα Εβρίτη που αγαπά τον τόπο του και πλέον δεν μπορώ να τον ξεχωρίσω από τους συμπατριώτες μου στο Δήμο μας.
      Σπουδαία  και καθοριστική συμβολή είχαν  επίσης ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Β. Ελλάδος της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος, κ. Βασίλειος Τσουλίκας, καθώς και ο διευθυντής της πυροσβεστικής Έβρου, κ. Σωτήρης Τερζούδης.
      Ισάξια  συμπεριφορά στα πύρινα μέτωπα υπέδειξαν ο ταξίαρχος κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, κ. Ζαχαρίας Μπακλαγής, ο διευθυντής δασών νομού Έβρου κ. Χρήστος Ζηλιασκόπουλος,  καθώς επίσης και ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και όλοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης.
      Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλα τα υψηλόβαθμα και κατώτερα στελέχη στην πυροσβεστική, τον στρατό, την αστυνομία τους εθελοντές και στους απλούς κατοίκους που με αυτοθυσία και τόλμη δεν δίστασαν να εισέλθουν στα ενδότερα της φωτιάς. Θέλω να τονίσω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τους νέους, οι οποίοι με την πολύτιμη συνεισφορά τους στην καταστολή του πύρινου μετώπου απέδειξαν πως αποτελούν άξια παιδιά του Δήμου μας.
      Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή και βοήθεια των συνεργατών μου στις Φέρες, του αντιδημάρχου κ. Νίκου Γκότση και του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Δουνάκη, του αντιδημάρχου Τραϊανούπολης, κ. Ιωάννη Φαλέκα, όπως επίσης και των προέδρων των κοινοτήτων Φερών, κ. Αθανάσιου Πεμούση, Δωρικού, κ. Νικόλαου Κερασίδη και Νίψας, κ. Ιωάννη Βασιλειάδη, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Δήμο  και τους δημότες υπενθυμίζοντας τον υποδειγματικό ρόλο των αιρετών. Ακόμη ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστο Γερακόπουλο,  που επί τέσσερις ημέρες συμμετείχε  αδιάκοπα στο συντονισμό της πολιτικής προστασίας.
      Τέλος, ναι μεν διαπίστωσα την έντονη και αληθινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τις πέντε ημέρες του αγώνα, αλλά όμως πρέπει να απαντηθούν μερικά καίρια ερωτήματα, το μεγαλύτερο εκ των οποίων, είναι «Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε άμεση επέμβαση με εναέρια μέσα αμέσως το μεσημέρι της Τετάρτης και χάθηκε πολύτιμος χρόνος που διόγκωσε το πρόβλημα και επέφερε την ερήμωση στο Δήμο μας;». Είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή για να επαινέσω μόνο την αποφασιστική συμμετοχή στη διαδικασία εφόσον υπάρχει ευθύνη στην επέκταση και την καταστρεπτικότατη διόγκωσή της.
      Θα  ακολουθήσει υπόμνημα μου περί τούτου, αφού προηγηθεί διερεύνηση και άλλων κρίσιμων ζητημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ψεύτης και τσαρλατάνος είσε Δήμαρχε. Δεν γνωρίζεις άραγε ότι τα μισά εναέρια μέσα είναι παροπλισμένα λόγω έλλειψης πιστώσεων. Δεν γνωρίζεις ότι ιδιώτες της πόλης μας έκαναν δωρεά ελαστικά στην Πυροσβεστική για τα οχήματά της!!! Τι βλακείες είναι αυτές που λες τώρα, για εναέρια μέσα. Ένα ελικόπτερο και 2 κάναντερ έχει η Βόρεια Ελλάδα και ήρθαν την 1η μέρα. Πέσμας τι έκανες εσεί όταν οι υπόλοιποι έδειναν τη μάχη με τις φλόγες και άσε τα νομικίστικα περί απόδωσης ευθυνών. Αν έχει κάποιος ευθύνες είσε εσύ που δεν στήριξες τους πυροσβέστες την ώρα της μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου