Μια σύγκρουση… για το μέλλον


Η χθεσινή… επανακήρυξη πολέμου ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, και ειδικότερα του… πιο κλειστού από όλα, εκείνου των ταξί, αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης υποβόσκει μια πολυσύνθετη ένταση, η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πολιτικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου και του Γιώργου Παπανδρέου.
Επειδή μάλιστα οι δυο πρωταγωνιστές της σύγκρουσης δεν είναι τυχαία στελέχη, αλλά με σημειολογία και ειδικές αναφορές στο σημερινό και το… αυριανό ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι αυτός ο ιδιότυπος «εμφύλιος» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά την επόμενη ημέρα, και «ματώνει» το Κίνημα.
Ο Δημήτρης Ρέππας ήταν ο δεύτερος, μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε… ανησυχητικό βαθμό, στον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Το γεγονός δε ότι αντικατέστησε τον Γιάννη Ραγκούση, και στην καρδιά του συστήματος εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα ως προς την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να επαναδραστηριοποιήσει την παλιά φρουρά, παραμερίζοντας τους «νέο-παπανδρεϊκούς».
Αυτή η αλλαγή ισορροπιών ωστόσο, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτή από τη μια στιγμή στην άλλη. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Ραγκούσης κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να δημιουργήσει τον δικό του μηχανισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να προσβλέπει στο μέλλον, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η σύγκρουση των δυο τάσεων λοιπόν, αφορά το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Ξεκινά ωστόσο από το χθες, και επηρεάζει το σήμερα. Με αποτέλεσμα η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Κυβέρνηση να είναι αυτή του αλληλοσπαραγμού. Όπως συμβαίνει με κάθε κυβέρνηση στο τελευταίο στάδιο της παραμονής της στην εξουσία. Λίγο πριν την πτώση της…
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣhttp://www.statesmen.gr/37328/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια