Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Καθολικής Εκκλησίας Κερκύρας, Ζακύνθου και Βορείου Ελλάδος στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης


Τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη και ώρα 12:30 στο γραφείο του, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Β. Ελλάδος, κ Ιωάννης Σπιτέρης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας και τεχνικούς συμβούλους. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.
Χρήστος Γερακόπουλος.
      Κεντρικό  θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα της επικείμενης μεταφοράς των καθολικών νεκροταφείων από την περιοχή του ΚΕΓΕ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση Γυμνασίου - Λυκείου.
      Ο κ. Λαμπάκης, επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο η μεταφορά των κοιμητηρίων, γεγονός που αποδεσμεύει την διαδικασία ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει η Καθολική Εκκλησία για την σωστή μεταφορά των νεκροταφείων.
      Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σπιτέρης μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του Δήμου και την θετική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία στην περιοχή μας. Επίσης σημείωσε ότι θα εγκρίνει την μεταφορά των κοιμητηρίων τονίζοντας ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανέγερση νέας σχολικής μονάδας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια