Το Μαξίμου ξαναπαίζει το χαρτί της συναίνεσης


Η αλλαγή στρατηγικής της Κυβέρνησης, που ξεκίνησε με την προ μιας εβδομάδας συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία ο Πρωθυπουργός ξεκαθάριζε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον εντός του 2011, δείχνει να εμπεδώνεται και με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, μετά τη συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, την οποία πιστώθηκε η Άννα
Διαμαντοπούλου, στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππαςκαι ο Ανδρέας Λοβέρδος, με συνεντεύξεις που παραχωρούν στον κυριακάτικο Τύπο, αφήνουν και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεννόησης των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, καισυγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, χωρίς να χρειαστεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Και οι δυο Υπουργοί βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ και στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ του ενδεχομένου πολιτικής συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί περισσότερο αποτελεσματικά η κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, και να προωθηθούν μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στις οποίες αναμένεται να αντιδράσει η κοινωνία.
Φαίνεται λοιπόν ότι, και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια«επίθεση φιλίας» από την πλευρά της Κυβέρνησης προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Αλλά, να κερδίσει χρόνο.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣhttp://www.statesmen.gr/37011/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια