Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη από τα Γρεβενά


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφθηκε σήμερα τα Γρεβενά, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργο Δαμαστάνη και εκπρόσωπους επαγγελματικών φορέων.
Σε δηλώσεις της στα περιφερειακά ΜΜΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών και την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ειδικότερα για τις πυρκαγιές δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε πολλές περιοχές εκτός ελέγχου. Δεν είναι η ώρα ούτε για μικροκομματική κριτική ούτε για υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Είναι ώρα συσπείρωσης και χρειαζόμαστε βοήθεια από το εξωτερικό. Η βοήθεια που ήρθε, δεν είναι επαρκής φοβούμαι, χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη και όλοι μας θα πρέπει να στραφούμε προς την κατεύθυνση να έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα, γιατί αυτά είναι απαραίτητα. Είχα χθες την ευκαιρία ειδικά για τον Έβρο να επικοινωνήσω με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης τον κ. Γιαννακίδη, για να έχω μία λεπτομερή εικόνα των γεγονότων. Βεβαίως όταν θα περάσει αυτή η λαίλαπα, θα πρέπει να δούμε σοβαρά αυτό το απίστευτο έλλειμμα προετοιμασίας πυροσβεστικών μέσων που παρουσιάστηκε φέτος. Αντιλαμβάνομαι τους οικονομικούς λόγους, δεν δικαιολογείται όμως, γιατί το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να ισοσκελισθεί με κανέναν οικονομικό λόγο για την έλλειψη των μέσων».
Ενώ για την απόφαση της κυβέρνηση να αυξήσει το ΦΠΑ στην εστίαση δήλωσε:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την υπερφορολόγηση που πλήττει την αγορά. Δείτε για παράδειγμα την πολιτική της κυβέρνησης όπως καταγράφεται με τη χθεσινή εγκύκλιο για το ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι κωμική και αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα για τη χώρα. Είναι ντροπή. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα ο χώρος της εστίασης σήμερα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον έναν ειδικό λογιστή για κάθε πιάτο για να μπορεί να δώσει τιμή στα είδη κατά περίπτωση. Η κατάληξη θα είναι ότι θα πολλαπλασιάσουν και θα ανεβάσουν τη φοροδιαφυγή και θα μειώσουν τα έσοδα. Το ταχύτερο δυνατόν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σ' αυτό το θέμα».
Σε ερώτηση για την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ να μεταθέσει την εξεταστική κατά μία εβδομάδα και την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ απάντησε:
«Θεωρώ την απόφαση της Συγκλήτου απαράδεκτη. Ο στόχος της είναι να μεταφέρει κατά μία εβδομάδα την εξεταστική, να ρίξει το «μπαλάκι» στους φοιτητές και να αρχίσουν οι φασαρίες στα πανεπιστήμια. Όταν 260 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο, ο νόμος της δημοκρατίας λέει ότι οφείλει να εφαρμοσθεί. Τέτοιου είδους φτηνά και παλαιοκομματικά παιχνίδια, με το μέλλον της νέας γενιάς και των φοιτητών της χώρας είναι κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτα».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνεχίζει την περιοδεία της στη Δυτική Μακεδονία επισκεπτόμενη αύριο και μεθαύριο την Καστοριά και τη Φλώρινα. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
Κυριακή 28 Αυγούστου
11.00: Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καστοριάς. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
13.15: Επίσκεψη στο συσκευαστήριο φασολιών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ».
13.45: Επίσκεψη στο Δήμο Πρεσπών. Συνάντηση με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλη Τσέπα.
19.00: Επίσκεψη στο Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας.
19.30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Φλώρινας (Π. Μελά & Τυρνόβου).
Δευτέρα 29 Αυγούστου
9.30: Επίσκεψη στο Δήμο Φλώρινας. Συνάντηση με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.
10.00: Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
10.30: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο Επιμελητήριο.
11.30: Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ».
12.30: Επίσκεψη στο οινοποιό ΕΑΣ Αμυνταίου και συνάντηση με τα μέλη του Συνεταιρισμού.
13.30: Επίσκεψη στο Δήμο Αμυνταίου. Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
14.30: Επίσκεψη στο κτήμα «ΑΛΦΑ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια