Με κίτρινες κάρτες καταφθάνουν οι επικεφαλής της τρόικα


Δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις που θα έχει από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικα.
Οι παραδοχές του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει σε ύφεση και το 2012 και ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθούν για το 2011, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στους δανειστές μας που έρχονται με κίτρινες κάρτες στην τσέπη τους.
Το πιο κρίσιμο ερώτημα που αναμένεται να απευθύνει η τρόικα στην κυβέρνηση είναι αν θα
μπορέσει να ανταποκριθεί στην εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Η πιθανότητα να υπάρξειεπαναδιαπραγμάτευση των στόχων του προγράμματος όσον αφορά το φετινό ποσοστό του ελλείμματος για το 2011 δεν ενθουσιάζει την τρόικα, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να χρησιμοποιεί την λέξη «επαναδιαπραγμάτευση».
Ήδη στην Ευρώπη ακούγονται φωνές ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, καθώς η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεπεράσει το 4,5% φέτος, όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, γεγονός που θα οδηγήσει όπως εκτιμάται σε αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω άρα και σε νέα μέτρα για την επίτευξη του στόχου που δείχνει πάντως να απομακρύνεται ( 7,6% για το 2011).
Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή κοντά στην τρόικα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους. «Υπάρχει ρίσκο όσον αφορά τους στόχους, το οποίο οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι οφείλεται στην ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το αν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters. «Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι θα ακολουθήσουν δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δεν θα είναι εύκολα την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.
 newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια