Μιχ.Καρχιμακης:καταργήστε την διάταξη του 2013 για το ακαταδίωκτο και την ασυλία πιθανών φοροφυγάδων με τα εμβάσματα.

Η προνομιακή ρύθμιση,του άρθρου 36 του νόμου 4174/26-7-2013,που παραγράφει τον έλεγχο σε πιθανούς φοροφυγάδες,δίδοντας μια ιδιότυπη ασυλία σε φαινόμενα αυθαιρεσίας που ψηφίστηκαν στην βουλή και δημιουργούν την αίσθηση,της αδικίας και του πλυντηρίου της ανομίας,

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ;

Σήμερα που η δημιουργία και η εισροή νέου πλούτου μεσουσης της κρίσης ειναι περισσότερο αναγκαία απο ποτέ, κυριως για την ελάφρυνση των μόνιμων θυμάτων της κρίσης, και την ανάπτυξη της οικονομίας,
Ειναι ανεπίτρεπτο να να συνεχίζεται και να γινεται ανεκτό δια νόμου,
Το ανέλεγκτο,το ακαταδίωκτο ,η ασυλία ,όλων οςων διοχέτευσαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό απο το έτος 2000 μέχρι το 2009, που πιθανόν να μην εχουν πληρώσει τους νόμιμους φορους.

Καταργήστε λοιπόν την διάταξη (αρθρο 36 Ν.4171/2013) του ακαταδιωκτου και της ασυλίας πιθανών φοροφυγάδων με εμβάσματα του εξωτερικού.

Προχωρήσετε λοιπόν με την θεσμοθέτηση και νέων ελεγκτικών εργαλείων για τον γρήγορο και επιθετικό έλεγχο των 300 δις. Περίπου εμβασματων (απο τους 700χιλιαδες εώς 1 εκατ εμβαςματουχους)που διοχετευθηκαν στο εξωτερικό απο το 2000 μέχρι και σήμερα που μπορεί να αποφέρουν και μέχρι 40 δις ευρω,ακόμα και μεσα απο διαδικασίες συγκλίσεων με τους εμβασματουχους.