Oι εγκληματίες του ασφαλιστικού.....«εκείνοι που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι»

ΤΗΝ παροιμία «εκείνοι που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι», την θυμάστε; ΑΥΤΟ ακριβώς κάνουν τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην πρόταση του Αλέξη για συναίνεση, τουλάχιστον στα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα, που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα όπως π.χ. είναι το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.
ΟΧΙ του λένε και οι δύο με ένα στόμα!... Ξεμπλέξετό μόνος σου!..
ΤΙ να ξεμπλέξει ρε παιδιά; Το ΧΑΟΣ που άφησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο Ασφαλιστικό, το οποίον δημιουργήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια από τα κόμματά σας που κυβερνούσαν τη χώρα;
ΘΕΛΕΤΕ να σας θυμίσουμε μερικά απλά γεγονότα;
ΚΑΘΕ που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να καλοπιάσουν και να «αρπάξουν» τις ψήφους κάποιας τάξης, τους έδιναν πλουσιοπάροχες συντάξεις, συνήθως χωρίς να έχουν πληρώσει δεκάρα ούτε αυτοί που θα ασφαλίζονταν, ούτε τουλάχιστον το δημόσιο να κατέβαλλε τη σχετική δαπάνη!
ΕΤΣΙ συνταξιοδοτήθηκαν όλοι όσους έδιωξαν οι Τούρκοι από την Κωνσταντινούπολη το 1956, χωρίς κάποιος να πληρώσει τα σχετικά ασφάλιστρα.
ΜΕΤΑ ο Καραμανλής συνταξιοδότησε όλους τους Αιγυπτιώτες που έδιωξε ο Νάσερ από την Αίγυπτο, χωρίς πάλι να πληρώσει κανείς επίσης τα ασφάλιστρα.
ΣΤΗ συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου συνταξιοδότησε όλους τους αγρότες, χωρίς ποτέ να έχουν πληρώσει και αυτοί ούτε μια δραχμή για ασφάλιση!
ΜΕΤΑ ο Ανδρέας βάφτισε… αντιστασιακούς, της μισή Ελλάδα, - ακόμα και νήπια την εποχή της Κατοχής, συνταξιοδοτήθηκαν σαν… αντάρτες και αντιστασιακοί – και τους έδωσε συντάξεις, χωρίς να έχουν και αυτοί πληρώσει κάποια ασφάλιστρα!..
Ο ΚΑΘΕ Πρωθυπουργός ή ο κάθε υπουργός ασφάλιζε όποιον ήθελε και όποτε ήθελε…
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ράλλης έδωσε συντάξεις σε ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΥΣ νέους τυπογράφους το 1980, όταν οι εφημερίδες έφυγαν από τη λινοτυπία και μπήκαν στη φωτοσύνθεση!
ΣΙΓΟΥΡΑ, κάποιοι, από όλες αυτές τις κατηγορίες, θα έπρεπε να ασφαλίζονταν, όχι όμως τόσο μεγάλος… στρατός και χωρίς κανένα έλεγχο! Όλοι ξέραμε ότι με κάτι ψευτοπιστοποιητικά, χιλιάδες ανθρώπων, χωρίς να είναι αγρότες ή αντιστασιακοί, παίρνουν ακόμα συντάξεις.
ΤΟ 2000 επί κυβέρνησης Σημίτη, ο τότε υπουργός Γιαννίτσης, βλέποντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ΕΤΟΙΜΟ να καταρρεύσει, ανέθεσε τη σχετική μελέτη στον ειδικό για τα ασφαλιστικά θέματα καθηγητή Γιάννη Σπράο. Όταν όμως παρέδωσε τη μελέτη και έμαθαν οι συνδικαλιστές για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, ξεσηκώθηκαν και έντρομος ο Σημίτης υπαναχώρησε!
ΟΤΑΝ, δε, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, υπουργός Υγείας, τότε, του είπε: «Πρόεδρε βουλιάζει το Ασφαλιστικό», κάτι πρέπει να κάνουμε. ΕΞΑΛΛΟΣ πάλι ο Σημίτης του έμπηξε τις φωνές και του είπε: «Ας το Αλέκο. Μην το αγγίζεις, καίει…».
ΚΑΙ ύστερα από αυτά τα ολίγα πράγματα που σας είπαμε, γιατί ξέρουμε πάρα πολλά, όπως π.χ., ότι το ΝΑΤ βούλιαξε επί Κων. Καραμανλή με υπουργό κοινωνικών υπηρεσιών τον Γεράσιμο Αποστολάτο που έβαλαν στο ΝΑΤ ακόμα και… κομμωτές!..
ΑΛΗΘΕΙΑ, ξέρει κανείς ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ή ΠΩΣ φαγώθηκε η ακίνητη περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων που ήταν τεράστια;
ΞΕΡΕΙ κανένας Έλληνας, από αυτούς που πληρώνουν τόσα χρόνια, για να ασφαλίζονται και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους ότι από το 1950 μέχρι το 1985, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ Τράπεζα, βάσει εντολής του Καραμανλή, τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων πήγαιναν όλα, ΜΟΝΟ στην Εμπορική Τράπεζα, του Στρατή Ανδρεάδη στενού φίλου του τότε Πρωθυπουργού, στο σπίτι του οποίου στην οδό Καρνιάδου έμενε τζάμπα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
Καταλαβαίνετε τι πακτωλός χρημάτων χάθηκε τότε από τα Ασφαλιστικά Ταμεία; Ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έφαγε από τα ασφαλιστικά ταμεία το PSI του Σαμαρά και του Βενιζέλου;
ΚΑΙ όλες αυτές τις απάτες και το κλέψιμο σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλισμένων οι υπεύθυνοι για όλα αυτά τα ανομήματα πολιτικοί θέλουν να τα ξεμπλέξει μόνος του ο Αλέξης. Θα είναι πολύ… κορόιδο ο Πρωθυπουργός αν όλα αυτά που γράφουμε σήμερα δεν τους τα πει και με λεπτομέρειες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Γιώργος Κουρής