AKKEΛ: Σταματήσαμε κατασχέσεις επιδοτήσεων απο το κράτος σειρά έχουν οι τράπεζες

Ο αγώνας του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) κατά των κατασχέσεων των αγροτικών επιδοτήσεων ήταν αγώνας διπλός, κατά των κατασχέσεων για οφειλές στο δημόσιο και κατά των κατασχέσεων απο τις τράπεζες και ειδικά απο την τράπεζα Πειραιώς.
Με πιέσεις και προειδοποιήσεις αναγκάσαμε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης να δηλώσει πως δεν θα κατασχεθούν αγροτικές επιδοτήσεις λόγο οφειλών προς το δημόσιο.Κάτι που είχαμε καταφέρει και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να κατάσχουν τις Ευρωπαικές επιδοτήσεις μέσω του ΗΔΙΚΑ ΑΕ, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ τους έκανε αναφορά στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο και τους ανάγκασε να σταματήσουν. Σε κάθε περίπτωση παρακράτηση-κατάσχεση επιδότησης είναι παράνομη, είναι υπεξαίρεση χρημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι τράπεζες επικαλούνται πως ο παραγωγός την ώρα που υπόγραφε την δανειακή σύμβαση υπόγραψε εκχώρηση επιδότησης. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται αποδεκτό απο τα δικαστήρια και θεωρείτε ''ψηλά γράμματα'' (υπάρχουν δεδικασμένες υποθέσεις) .
Το ΑΚΚΕΛ απο Δευτέρα 30-11-2015 θα αποστείλει εξώδικη όχληση-ειδοποίηση στις τράπεζες και αν συνεχίσουν την παράνομη και εγκληματική τους δράση θα προβούμε σε μαζικές αγωγές, αλλά και σε αγωγές κατά των κατά τόπων διευθυντών των υποκαταστημάτων για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.
 Το ΑΚΚΕΛ μαζί με τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ πρέπει να γίνουν τα δυνατότερα εργαλεία στην εργαλειοθήκη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ !!!