Τσακαλώτος: Δύσκολος προϋπολογισμός, αλλά και κομμάτι της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε δύσκολο, “αλλά και κομμάτι της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζοντας παράλληλα ότι “είναι η μόνη φορά που μια κυβέρνηση έχει οδικό χάρτη”.

Ακόμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για την ανακεφαλαιοποίηση χρειάστηκαν μόλις 5,7 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει με τους Θεσμούς τι θα γίνουν τα υπόλοιπα 19,3 δισ. ευρώ που έχουν μείνει ως αποθεματικό από το αρχικό ποσό (25 δισ. ευρώ).

Ο υπουργός, ζήτησε άμεση και οριστική λύση για το χρέος, εξηγώντας πως μόνο μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα που οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε διαφορετική περίπτωση δε, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομική αλλά και στην πολιτική σταθερότητα.

“Αυτός είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός, αλλά και κομμάτι της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η μείωση του χρέους και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο”, σημείωσε ο Τσακαλώτος και πρόσθεσε με νόημα:

“Είναι η μόνη φορά που μια κυβέρνηση έχει οδικό χάρτη. Αν όμως αυτός ο χάρτης θα της βγει εξαρτάται από διάφορα πράγματα, πολλά εξ αυτών που θα επηρεάσουν το μέλλον της χώρας, είναι εκτός της δικής μας επιρροής”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια