Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου για το ταξίδι στην Αγ. Πετρούπολη

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του ταξιδιού της κοινής αποστολής των δύο φορέων στην Αγ. Πετρούπολη και το Σοσνόβυι Μπορ.
Ο κ. Λαμπάκης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του τόσο για την έκβαση του ταξιδιού στην Αγ. Πετρούπολη και το Σοσνόνυι Μπορ όσο και για την ένθερμη υποδοχή που έτυχε η αποστολή από τους υψηλά ιστάμενους θεσμικούς φορείς των δύο Δήμων.

Οι συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τον α΄ Αντικυβερνήτη της περιφέρειας της Αγ. Πετρούπολης, με τον α΄ Αντικυβερνήτη της κεντρικής διοίκησης της Αγ. Πετρούπολης, με τους Δημάρχους Αγ. Πετρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ, με τον Μητροπολίτη Αγ. Πετρούπολης, με το Διευθυντή του πυρηνικού εργοστασίου στο Σοσνόβυι Μπορ και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου της Αγ. Πετρούπολης απέφεραν σημαντικούς καρπούς καθώς σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη και κατόπιν σχετικών διαβεβαιώσεων είναι σχεδόν βέβαιη η επαναλειτουργία της απευθείας αεροπορικής γραμμής Αγ. Πετρούπολη – Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία γραφείων τουρισμού και γραφείων εμπορικών δραστηριοτήτων για την προβολή και προώθηση αγροτικών και άλλων προϊόντων καθώς και η φιλοξενία παιδιών από τη Ρωσία στις κατασκηνώσεις του Δήμου και της Μητρόπολης στη Μάκρη.
Ο Διευθυντής του πυρηνικού εργοστασίου στο Σοσνόβυι Μπορ, στο οποίο εργάζονται περίπου 6.500 άτομα, σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμή της ελληνικής αποστολής, διαβεβαίωσε τον κ. Λαμπάκη ότι θα δοθούν κίνητρα στους εργαζομένους για επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τουριστικού προορισμού.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το Μητροπολίτη Αγ. Πετρούπολης συζητήθηκε η δημιουργία ορθόδοξου ναού ρωσικού τύπου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους Ρώσους και τους ρωσόφωνους πολίτες, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης διαβεβαίωσε τον κ. Λαμπάκη ότι το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης με το Τμήμα Ιατρικής και το Παιδαγωγικό Τμήμα του Δ.Π.Θ.  
Από τη μεριά του ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Έβρου με το Επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά στην κοινωνία μας ήδη από τα μέσα του 2016. Επεσήμανε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης, του οποίου μέλη είναι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, αποτελεί το έναυσμα για αξιοποίηση και ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο μερών καθώς η ρωσική αγορά έχει ανάγκη των ελληνικών προϊόντων και με το Πρωτόκολλο αυτό εξασφαλίζεται η άδεια πιστοποίησης των ελληνικών προϊόντων που θα εισαχθούν σε αυτήν και κάλεσε τους επιχειρηματίες του Ν. Έβρου να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και τα νέα δεδομένα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από κοινού ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο κ. Τοψίδης, ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Α., παρουσίασαν αναλυτική μελέτη αξιοποίησης του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης ως κέντρου συνδυασμένων μεταφορών επισημαίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων προς τις χώρες της Βαλτικής και αναδεικνύοντας την Αλεξανδρούπολη ως πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων, στην οποία οι Ρώσοι εξεδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια