Χαιρετισμός Αν. Δημοσχάκη στην Εκδήλωση «Εθνική ανάγκη, καταναλώνουμε ότι παράγουμε»

Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες, 28/11, στην Αλεξανδρούπολη, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, η ΓΣΕΒΕΕ και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» με αντικείμενο την υποστήριξη των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και τίτλο: «Εθνική ανάγκη, καταναλώνουμε ότι παράγουμε». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Ακολουθεί ο χαιρετισμός:
«Το αντικείμενο της σημερινής εκδήλωσης είναι υψίστης σημασίας και επιτακτική ανάγκη. Το να καταναλώνει ένα κράτος ότι παράγει, προϊόντα και υπηρεσίες, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιεί αθρόες εισαγωγές σηματοδοτεί τη επίτευξη ενός σοβαρού επιπέδου ανάπτυξης.
Η Ελλάδα έχει μερικά ουσιαστικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν αν την βοηθήσουν να είναι αυτάρκης και να παρουσιάζει θετικά οικονομικά μεγέθη σε σχέση με τα ισοζύγιά της με το εξωτερικό.
Δεν δικαιολογείται μια χώρα όπως η Ελλάδα να κάνει αθρόες εισαγωγές για να καλύψει τις διατροφικές της ανάγκες. Ένας τόπος με τόσο εύφορα εδάφη, με τόσο μοναδικά μικροκλίματα, με πλούσια παράδοση και ακόμα πιο πλούσια χλωρίδα, αλλά και πανίδα.
Δεν νοείται να γυρίζουμε την πλάτη μας στις ομορφιές του τόπου μας. Οι Ελληνικές παραλίες, ισάξιες με κάθε τι που έχει να προσφέρει η υφήλιος, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η Ελλάδα, η Θράκη, ο Έβρος έχουν να προσφέρουν φυσική ομορφιά, πολιτισμό και λαογραφία μοναδικής αξίας σε όλο τον κόσμο.
Και, τέλος, η Ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία συνεχίζει να αγωνίζεται με μοναδικό εφόδιο το μεράκι, την εμπειρία και την ποιότητα. Ειδικά πάνω σε αυτό το θέμα, καταθέτω από Δευτέρα επίκαιρη ερώτηση για να συζητήσουμε στη Βουλή το 12% του μισθολογικού κόστους που οφείλεται στις επιχειρήσεις της Θράκης.
Πρέπει όλοι μαζί να ξαναεμπιστευτούμε το Ελληνικό προϊόν. Να του δώσουμε δύναμη και αξία, αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά του οφέλη. Να σταθούμε συνεπείς συμπαραστάτες στην προσπάθεια να ξανασταθεί η Ελληνική παραγωγή, προϊόντων και υπηρεσιών. Να εκσυγχρονιστεί, να καινοτομήσει, να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα.
Εγώ θα είμαι δίπλα σας και ελπίζω σύντομα το Ελληνικό προϊόν, το τρόφιμο, το ρούχο, ο τουρισμός, να αποκτήσουν την προστιθέμενη αξία και την διεθνή αναγνώριση που τους αξίζει.»