Συνέντευξη Αν. Δημοσχάκη στο κανάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Η Φωνή της Ελλάδας»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης την περασμένη Δευτέρα, 23/11, στο κανάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Η Φωνή της Ελλάδας» και την εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο», σχολιάζοντας το τεχνικό ζήτημα της ματαίωσης των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. και την κατάσταση της Ευρώπης σε σχέση με την τρομοκρατία. Τα βασικότερα σημεία των δηλώσεών του είναι τα ακόλουθα:
  • Οι εσωκομματικές εκλογές ήταν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας η οποία λόγω οργανωτικής ανικανότητας οδήγησε σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, το οποίο στεναχώρησε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας
  • Είχε επισκεφτεί από τις 7.30 την Κυριακή των εκλογών τα εκλογικά τμήματα σε Δίκαια, Νέα Βύσσα και Νέα Ορεστιάδα, όπου περίμενε ήδη κόσμος, ακόμα και ηλικιωμένοι από τα γύρω χωριά. Μάλιστα, μέσα σε δύο ώρες είχανε ήδη ψηφίσει 650 άτομα με χειρόγραφη μέθοδο.
  • Η παράταξη και η χώρα έχουν ανάγκη να γίνουν όσο πιο σύντομα οι εκλογές και να μην επιτραπεί μια τεχνικής φύσεως κρίση να γίνει κομματική και ίσως και πολιτική. Γιατί ήδη ο Πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών και η Ν.Δ πρέπει να έχει εκλεγμένο από τη βάση Πρόεδρο.
  • Οι ευθύνες θα καταλογιστούν εν καιρώ, αλλά τώρα προέχει ο κατευνασμός αντί για την σύγκρουση, όπως είχε γράψει σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή ο Βουλευτής.
  • Έχει καταρτιστεί, λόγω θέσης, στη Διαχείριση Κρίσεων η οποία υπαγορεύει να μελετώνται όλα τα πιθανά, και τα πιο εφιαλτικά ακόμα, σενάρια μιας κρίσης, αλλά δεν πρέπει να ρίχνουμε «εύφλεκτα υλικά» σε αυτήν.
  • Η παράταξη θα γυρίσει σελίδα και με τις πολλές και ικανές φωνές εντός της θα προχωρήσει στις εκλογές από την βάση. Η δε Κοινοβουλευτική Ομάδα θα δράσει ώστε να μαζευτούν τυχόν «απόνερα» σε τοπικό και εθνικό επίπεδο από το ατυχές αυτό περιστατικό.
  • Η αποτρόπαια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης έχει συνταράξει όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη, με την δική της «11η Σεπτεμβρίου» θα αλλάξει για πάντα.
  • Οι ιδέες της βάλλονται και η Ευρώπη είναι όμηρος σκοτεινών δυνάμεων. Για αυτό προτείνει να υιοθετηθεί η Νίκη της Σαμοθράκης ως σύμβολο της νίκης των Ευρωπαϊκών ιδεωδών έναντι κάθε αναχρονιστικής σκοτεινής και ολοκληρωτικής ιδεοληψίας. Πρόταση που θα απευθύνει στον ίδιο τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσω της εδώ Γαλλικής Πρεσβείας.
  • Πιστεύει πως θα αναπτύξει η Δύση πλέον μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες τις, με πιο δυναμικά μέτρα ασφαλείας, και είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη ενός ενιαίου και πιο ισχυρού δόγματος ασφάλειας.
Την συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/8dLvjyz9-_A

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια