Γαβρόγλου: Καταργούνται οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι. Σε αυτήν αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα γίνει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, όπως και ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία.
Οι αιτήσεις δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις θα υποβληθούν το Φεβρουάριο.
Το υπουργείο την ίδια ώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργώντας τις πανελλαδικές εξετάσεις. 
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προανήγγειλε από την Βουλή σειρά αλλαγών στην Παιδεία, με σημαντικότερη την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, που θα αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-2018.
Μια άλλη σημαντική αλλαγή, αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα Νέα, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-19.
Επιπλέον, το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ενώ στα δημοτικά σχολεία προβλέπεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου ώστε να συμπεριλάβει και μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες.