ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Η σειρά διαλέξεων υπό τον τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ» που υλοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στον Έβρο, διευρύνεται πλέον σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ», όπως ονομάζεται, αποτελεί συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ που δίδονται δωρεάν στους εγγεγραμμένους σε αυτό πολίτες.

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Καθηγητές και Ειδικούς Επιστήμονες του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ στις εξής θεματικές ενότητες (πατήστε στον τίτλο για να δείτε το πρόγραμμα):

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ
Αλεξανδρούπολη
• «ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ », (2ος όροφος), ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
Ν. Ορεστιάδα:
• «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή:
• «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη:
• «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Καβάλα:
• «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 – 19.00.
• «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ
Δράμα:
• «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών. Κριτήριο επιλογής αποτελεί η σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Έναρξη εγγραφών 28/11/2016. Λήξη εγγραφών 6/12/2016, ώρα 15:00. Για τυχόν αλλαγή, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.
Εγγραφές πραγματοποιούνται με τους εξής τρόπους:

Ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr ή επιλέγοντας το σύνδεσμο:http://www.pamth.gov.gr/index.php/2016-11-28-10-40-28/2016-11-24-09-57-56

Αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00 - 15.00, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και καταθέτοντας φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, στο Κτίριο Διοίκησης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. 

Για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40, 5ος όροφος, τηλ. 25513-50405.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές κι επιπλέον πληροφορίες, όροι και προϋποθέσεις, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο.