Η ΓΓΙΦ απονέμει βραβείο της L’ oreal – Unesco για τις γυναίκες στην επιστήμη

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 20160 σχόλια

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην επίσημη τελετή βράβευσης για τις γυναίκες στην επιστήμη της L’ oreal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1/12 στο Μέγαρο Μουσικής και απένειμε το Ελληνικό Βραβείο 2016 L’ oreal  - Unesco Φυσικές Επιστήμες στην Δρ. Καλλιόπη Δασύρα, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τις υπόλοιπες βραβευθείσες, καθώς και τους φορείς διοργάνωσης της απονομής των βραβείων.

Η Γενική Γραμματέας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι «η παρουσία γυναικών στην επιστήμη και η αρωγή τους στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, αποτελούν θέσεις που προτάσσουμε και διεκδικούμε. Γι’ αυτό, έχουμε θέσει στις προτεραιότητές μας την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της έρευνας και της επιστήμης σε θέματα ισότητας, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των ερευνητριών και πανεπιστημιακών, γενικότερα».

Επίσης, έκανε λόγο και για τις ολοκληρωμένες προτάσεις που η ΓΓΙΦ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας, τόσο για τη θέσπιση προγραμμάτων άμεσης και έμμεσης στήριξης των νέων ερευνητριών, όσο και για την ανάγκη ένταξης της διάστασης του φύλου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι «οι σημερινές διακρίσεις των γυναικών ερευνητριών στις επιστήμες, συμπορεύεται με το έργο της ΓΓΙΦ, το οποίο στοχεύει στη μετατόπιση της ισχύουσας νοοτροπίας, που θέλει τις γυναίκες φοιτήτριες, ερευνήτριες και επιστημόνισσες να υπο - εκπροσωπούν την παρουσία και στελέχωσή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger