«ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
 Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια του μουσείου που διοργάνωσε η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ» για τους Αχαιούς πολιτικούς, που διετέλεσαν Πρόεδροι Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής. Το μουσείο λειτουργεί μέσα στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μιλώντας στην ΕΡΤ και τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε τα εξής:

«Είναι θαυμάσια και σημαδιακή η πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ», να οργανώσει εδώ στην Πάτρα, μουσείο προς τιμήν των 19 Αχαιών πολιτικών που διετέλεσαν Πρόεδροι Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής. Και είναι σημαδιακή, γιατί όσοι πέρασαν από τα ύπατα αξιώματα της Πατρίδας και του Κοινοβουλίου, ήταν πολιτικοί που αγαπούσαν τον τόπο τους και την Πατρίδα. Υπηρέτησαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και όσο πιο πίσω πάμε χρονικά, τόσο πιο πολύ βλέπουμε ότι υπηρετούσαν τη συναίνεση, τη συνεννόηση, τον διάλογο και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς σε εποχές δοκιμασίας της Πατρίδας μας.

Είναι αυτή η εικόνα, την οποία θα θέλαμε πολλοί από εμάς να δούμε να συμβαίνει και σήμερα σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα για εφαρμογή των ίδιων αξιών από το παρελθόν στην πολιτική και τους πολιτικούς του σήμερα, με σχεδιασμό για το αύριο μιας Ελλάδας, που θα το κερδίσει το στοίχημα. Της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης.

Επίσης, μπορεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να μην ήταν Αχαιός, αλλά Μακεδόνας από την Πρώτη Σερρών, συμβαίνει όμως ιστορικά να είναι εκείνος που υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, της Ευρώπης των λαών,  Εθνών και της αλληλεγγύης

Και πάλι με παράδειγμα το πνεύμα της συναίνεσης που είχαν σε ύψιστο βαθμό οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που τιμώνται στο μουσείο, θα πρέπει να είναι πλήρης η συνεργασία και συνεννόηση των σημερινών
πολιτικών δυνάμεων που αισθάνονται και συμπεριφέρονται Ευρωπαϊκά, ώστε η οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γυρίσει πίσω στις ιδρυτικές της Αρχές και να πάψει να είναι η Ευρώπη στα χέρια των λίγων, μιας ελίτ, και κυρίως των τραπεζιτών».