Στο πλευρό του Φίλη ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, εξέφρασε τη βαθύτατή του θλίψη για «τους απρεπείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από κάποια εκκλησιαστικά πρόσωπα» εις βάρος του Υπουργού Παιδείας.
«Σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας» αναφέρει ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ο οποίος τονίζει ότι «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις απόψεις και προσεγγίσεις όπως είναι φυσικό σε μια ελεύθερη κοινωνία αλλά ο σεβασμός στην προσωπικότητα των άλλων είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας».
Η επιστολή του κ.κ. Δαμασκηνού

Προς
τον Εντιμότατον
Υπουργόν Παιδείας, Ερευνών και Θρησκευμάτων
κ. Νικόλαο Φίλη
Αγαπητέ κε Υπουργέ,
Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων «εκκλησιαστικών» προσώπων ακούσθησαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, που οπωσδήποτε Σας προσβάλλουν. Σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις απόψεις και προσεγγίσεις, όπως είναι φυσικό σε μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας. Με το θάρρος της παλιάς μας γνωριμίας σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη.
+ Ο Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός
Σας αναμένω στο Διδυμότειχο