ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταμάτη Γκατζίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας σχετική με την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κατασκευάσει νέα διόδια στη Μέστη
Συνεχίζοντας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχωράει ο διαγωνισμός για την άμεση κατασκευή διοδίων στην περιοχή Μέστης της Π.Ε. Έβρου. Που σημαίνει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα ειδικά για τους κατοίκους του Έβρου και της Ροδόπης και νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους
Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και πληρώνουν πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι λοιπόν δικαίωμά τους και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι Κυβερνήσεις άλλα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους.
Άλλο ένα μέτρο που δείχνει ολοκάθαρα ότι η σημερινή συγκυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο δρόμο που χάραξαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και προσφέρουν «Γη και ύδωρ» προκειμένου να εξασφαλίσουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών, και για να συνεχιστούν «ομαλά» τα έργα που προβλέπουν οι ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης».
Η Λαϊκή συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας. Αγωνιζόμαστε για να καταργηθούν όλα τα διόδια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Έβρου και της Ροδόπης με μαζικό αγώνα να ακυρώσουν την πολιτική εμπορευματοποίησης των οδικών δικτύων και την κατασκευή των νέων διοδίων στη Μέστη.

Κανένας συμβιβασμός! Καμιά απογοήτευση!
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική!
Ορεστιάδα 19/10/2016