Η ΓΓΙΦ συν-διοργανώνει το φεστιβάλ «Break the Chain 2»

«Δε μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

         Η  ΓΓΙΦ ως συν – διοργανώτρια του φεστιβάλ «Break the Chain 2»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μετέχει στη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ «Break the Chain 2» Μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της Εμπορίας & Εκμετάλλευσης Ανθρώπων. Αφύπνιση, ενεργοποίηση και δράση, με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση. «Δε μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Το πολυθεματικό φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), με σκοπό την αφύπνισή τους για τη σοβαρότητα του φαινομένου.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια της ημερίδας με θέμα «Σπάσε την αλυσίδα της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Τεχνόπολης το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.30 στο αμφιθέατρο 9, 84.

Μέσα από ένα σύνολο ποικίλλων δράσεων από το χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Επιστήμης, αλλά και στοχευμένων ομιλιών, το «Break the Chain2» αποσκοπεί στον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, της εμπορευματοποίησης των σχέσεων και της βίας, στην ανάδειξη των έμφυλων ανισοτήτων και πολλαπλών διακρίσεων και γενικότερα στην πάταξη της παραβίασης των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

  Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του, ακολουθεί ο ιστότοπος: http://www.breakthechain.gr/index.php/break-the-chain/

Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί!