«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑIΡΕΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
«Ο σημερινός διπλός εορτασμός της πόλης της Λαμίας σηματοδοτεί σημαντικά θέματα που προέρχονται από το ιστορικό παρελθόν και απεικονίζουν αναγκαιότητες του σήμερα.
Η 72η Επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς ήταν το αποτέλεσμα του Αγώνα, που έδωσαν οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Και είναι γνωστό, ότι όταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ενωμένοι, δεν είναι ποτέ ηττημένοι.
Αυτό το πνεύμα της ενότητας, της συναίνεσης, του κοινού Αγώνα και της συνεννόησης πρέπει να το υπηρετούμε και σήμερα στη πιο κρίσιμη φάση εξόδου από την επταετή κρίση και από τα μνημόνια.
Ταυτόχρονα, η σημερινή απίστευτη κοσμοσυρροή στη λιτάνευση της Εικόνας του Ευαγγελιστή Λουκά αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, ότι κανένας δεν θα μπορέσει να διαταράξει το ενιαίο και αδιαίρετο Κράτους και Εκκλησίας».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στη Λαμία, στα τοπικά ΜΜΕ, μετά το τέλος των εκδηλώσεων για το διπλό εορτασμό της πόλης, στις οποίες παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.