Γιάννης Μπάρκας: «Η Κοινωνική Οικονομία είναι οριζόντια προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Η Κοινωνική Οικονομία είναι οριζόντια προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Την επόμενη εβδομάδα το νέο νομοσχέδιο εισάγεται στις επιτροπές της Βουλής και σε 20 μέρες θα ψηφισθεί και θα αποκτήσει πλέον η Ελλάδα το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις ΚΟΙΝΣΕΠ».
Αυτό τόνισε από την Κομοτηνή ο ειδικός σύμβουλος Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Ιωάννης Μπάρκας, στο πλαίσιο ημερίδας , για την Κοινωνική Οικονομία που διεξήχθη το Σάββατο, από το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ.
Επι πλέον ο κ. Μπάρκας απαντώντας στις καταιγιστικές ερωτήσεις των μελών των ΚΟΙΝΣΕΠ για το αν θα υπάρχουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ανέφερε πως η κυβέρνηση κατάφερε να το εξασφαλίσει από τους θεσμούς, οι οποίοι θέλουν να αφαιρέσουν οποιεσδήποτε φορολογικές ελαφρύνσεις από τις επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συζήτηση για την εξειδίκευση των τεχνικών ζητημάτων επί των φορολογικών και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Στάθηκε επίσης στο ότι πλέον με το νέο νόμο αλλάζει το ένα νομικό πρόσωπο που υπήρχε μέχρι τώρα και θα αγκαλιάζει το σύνολο των παραγωγικών φορέων. Επίσης ο νέος νόμος θα ικανοποιήσει πολλά αιτήματα του 4019.
Ο κ. Μπάρκας ανακοίνωσε την σύσταση ειδικής γραμματείας για την Κοινωνική Οικονομία, όπως και την σύσταση εθνικής επιτροπής Κοινωνικής οικονομίας.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η δρομολόγηση Ταμείου που θα συγκεντρώνει τις χρηματοδοτήσεις για την Κοινωνική Οικονομία, αλλά και όλες τις χρηματοδοτήσεις που προκύπτουν, το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
Από την πλευρά του το στέλεχος του ΠΕΠ ΑΜ-Θ, Μάκης Ιωαννίδης, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει για την κοινωνική οικονομία 12 εκ ευρώ.
Από την πλευρά των μελών των ΚΟΙΝΣΕΠ ζητήθηκε να γίνει και αξιολόγηση των ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να αξιοποιηθούν σωστά τα χρήματα και να στηριχθεί ο κόπος τους τόσα χρόνια.
ert.gr