Καταγγελία Αδαμίδη για «μια μικρή μειοψηφία» εργαζομένων στο νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον μίας «μικρής μειοψηφίας» εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η οποία «επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία κλινικών» εξέδωσε ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε σχετικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, απουσία γιατρών από εφημερίες, αλλοίωση δημοσίων εγγράφων που αφορά τα προγράμματα εφημεριών, εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση, αδικήματα για τα οποία, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις για όλα τα πειθαρχικά αδικήματα που διαπιστώθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Αδαμίδη:

«Η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Έβρου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση συντονισμένων προσπαθειών μιας μικρής μειοψηφίας η οποία επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία κλινικών του Γ.Ν.Διδυμοτείχου.

Σε ελέγχους που έγιναν από τη διοίκηση διαπιστώθηκε : απουσία γιατρών από τις εφημερίες, ταυτόχρονη χορήγηση αδειών και ρεπό στο 100% του ιατρικού προσωπικού κλινικών, αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία, αλλοίωση δημοσίων εγγράφων που αφορά τα προγράμματα εφημεριών, εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση, χορήγηση ρεπό χωρίς να προηγείται ενεργός εφημερία (δηλαδή 24ωρη παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο), «αναρρωτικές» άδειες, αδικαιολόγητη μη συμμετοχή γιατρών στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών, άρνηση εξέτασης ασθενούς από εφημερεύοντες γιατρούς κ.α.

Σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος για τη ν εύρυθμη λειτουργία κάθε κλινικής είναι ο διευθυντής της , ο οποίος υποχρεούται να καλύψει οιοδήποτε έκτακτο κενό είτε με ανάκληση ρεπό και αδειών, είτε προσωπικά ο ίδιος.

Η διοίκηση ήδη :

1) έχει προσλάβει 1 επικουρικό παθολόγο

2) προχωράει στην αξιολόγηση των αιτήσεων και την εκλογή 4 νέων επιμελητών Β ́ (νεφρολόγου, παθολόγου, χειρουργού, ορθοπεδικού)

3) μετακίνησε γιατρούς του ΕΣΥ από το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου, οι οποίοι συμμετέχουν στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών

4) άσκησε πειθαρχικές διώξεις για όλα τα πειθαρχικά αδικήματα που διαπιστώθηκαν

Είναι πλήρως αντιδεοντολογικό ένας γιατρός να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς, όπως επιβάλλεται από τον όρκο του. Η διοίκηση θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασθενών και το κύρος των ευσυνείδητων γιατρών, εφαρμόζοντας το νόμο για όλους».
thrakinea.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger