Μικρό το πακέτο παροχών που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ

Στη ΔΕΘ «δεν θα πάμε λαϊκίστικα, εξαγγέλοντας μέτρα που δεν αντέχει η οικονομία μας» δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι η κοινωνική πολιτική επιτυγχάνεται με «'βάθεμα' των μεγάλων αλλαγών, που αποδίδουν περισσότερο από ό,τι μια εξαγγελία που δεν θα γινόταν κιόλας».

Με τις ριζικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, με το χτύπημα των ριζωμένων στρεβλώσεων στη δημόσια διοίκηση και, παράλληλα, νοικοκυρεύοντας τα δημόσια οικονομικά, «διαγράφουμε και αφήνουμε στο παρελθόν όλα τα εμπόδια που κρατούν την Ελλάδα πίσω, τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια το πελατειακό κράτος και οικοδομούμε σταδιακά ένα νέα μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα» τόνισε.Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαιότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη της ραχοκοκαλιάς του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας, με σειρά ενεργειών που εκφράζονται μέσα στο συμβόλαιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το 2013, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου έχει προωθηθεί ήδη στην αγορά.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει προγράμματα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, την ενεργοποίηση σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων, όπως των «Τζέρεμι» και «Τζέσικα», αλλά και τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, από τα οποία έχουν ωφεληθεί έως σήμερα 7.500 επιχειρήσεις.

Ανέφερε δε ότι τις επόμενες μέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, που, σε συνδυασμό, με τις διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσής τους, που είναι ήδη νόμος, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Επιπλέον, τόνισε ότι και στο μέτωπο των επενδύσεων έχει λήξει η διαβούλευση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που δίνει σημαντικά κίνητρα στους επενδυτές και για πρώτη φορά διασφαλίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.

Πρόσθεσε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που προκύπτει από το πρώτο αντικειμενικό παρατηρητήριο τιμών φαρμάκων, και αναμένεται να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ και επισήμανε τα άμεσα οφέλη στην ανάπτυξη, την τόνωση του τουρισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, από την υλοποίηση της άρσης του καμποτάζ.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν άμεση σχέση με το επιτελικό κράτος, τη διαφάνεια και την οικονομία και πως όποιος προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί (τις εκλογές) για δικούς τους σκοπούς, αδικεί τη χώρα και την πολύ μεγάλη επανάσταση που γίνεται με τον «Καλλικράτη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια