Σύσκεψη για τα έσοδα

Στην αξιόλογηση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αντληθούν έσοδα για την κάλυψη της υστέρησης που παρατηρήθηκε στο επτάμηνο. Το θέμα συζητήθηκε σ' ευρεία σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον αρμόδιο υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζανιά και όλους τους γενικούς γραμματείς. 

Αξιολόγηση 1,5 εκατομμυρίου εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη δόθηκε εντολή να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο περαίωσης 1,5 εκατομμυρίου εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της πενταετίας 2000-2004 με συνοπτικές διαδικασίες.


Ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση φορολογουμένων, η καταστροφή των τηρηθέντων βιβλίων και των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων.


Στόχος του υπουργείου είναι να εισπραχθούν εντός του 2010 πρόσθετα φορολογικά έσοδα που θα υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει νέα έκτακτη ρύθμιση για εφάπαξεξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο με μεγάλη έκπτωσηαλλά και την ενίσχυση των ελέγχων σε όσους έχουν υψηλή περιουσία και υψηλά εισοδήματα.
καθώς και ενίσχυση των κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το περιεχόμενο του νέου «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο πέραν αυτών των ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει διατάξεις για αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, σύμφωνα με το μνημόνιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια