Αναγκαίο ένα άλλο μίγμα πολιτικής, εκτός Μνημονίου, λέει ο Αντώνης Σαμαράς

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία
Επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική της πολιτική, εξαπολύει, με άρθρο του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος γίνεται ουσιαστικά με περικοπές των δημοσίων επενδύσεων και με «στάση πληρωμών» του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις.

Στην αρχή του άρθρου ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στην άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία για το ΑΕΠ, τη βιομηχανική παραγωγή και την υστέρηση των δημοσίων εσόδων, επισημαίνοντας ότι το «ψαλίδι» στις δημόσιες επενδύσεις και η «στάση πληρωμών» του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις «οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση», η οποία «προκαλεί έκρηξη της ανεργίας, διόγκωση της ανασφάλειας των πολιτών και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου».



Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι «το Μνημόνιο έφερε μάλλον λουκέτα, παρά νοικοκύρεμα» και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η έκρηξη των spreads δεν έγινε επί Νέας Δημοκρατίας», πως «το ΠΑΣΟΚ κραύγαζε προεκλογικά το αξέχαστο εκείνο "λεφτά υπάρχουν"» και ότι διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα που παρέλαβε, «ώστε να έχει περιθώρια "παροχών» την επόμενη χρονιά και να τις εμφανίσει ως "μείωση" του "φουσκωμένου" ελλείμματος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το Μνημόνιο «σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία» και σημειώνει ότι δεν χρειάζονται «απλώς κάποιες "τομές"», αλλά «αληθινή επανάσταση».

Όπως αναφέρει, για να επιτευχθεί η εξυγίναση των δημοσίων οικονομικών χρειάζονται, μεταξύ άλλων, μέτρα που καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση», το έλλειμμα και το χρέος, μέτρα που επιταχύνουν την ανάκαμψη και αλλάζουν την ψυχολογία της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, με το σχέδιο της η ΝΔ θα εκμηδενίσει το έλλειμμα σε 2 χρόνια και «θα μειωθεί το χρέος κάτω από το 100% του ΑΕΠ, ενώ με το Μνημόνιο θα πλησιάζει το 150%».

Ο κ. Σαμαράς, τονίζει, τέλος, ότι η «αληθινή πολιτική ανάπτυξης» περιλαμβάνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη δραστική κατάργηση των στρεβλέσεων, δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια