Πυρετός συσκέψεων με τους κοινωνικούς εταίρους


Πυρετός συσκέψεων με τους κοινωνικούς εταίρους από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν οψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της συνάντησης που θα έχουν με τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα. Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών επέδωσενωρίτερα  στους συναρμόδιους υπουργούς, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη τηςΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, παρουσία και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το νέο μισθολόγιο. Την Πέμπτη στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τη ΓΣΕΕ, το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει θέμα νέου ασφαλιστικού και πως οι κλαδικές
συμβάσεις θα συνεχίσουν να υπερισχύουν των επιχειρησιακών.
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, έθεσε στη διάρκεια της σύσκεψης στους συναρμόδιους υπουργούς το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Τα βασικά αιτήματα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η ΓΣΕΒΕΕ, αφορούν στην καθιέρωση κινήτρων για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επιδοτήσεις για διατήρηση των θέσεων εργασίας, μείωση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα και σε καμία περίπτωση αύξησή του αλλά και τη σύσταση μηχανισμού παρακολούθησης των τιμών των πρώτων υλών και των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο τον εξορθολογισμό των τιμών.

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Προβόπουλου

Νωρίτερα, συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ Προβόπουλο είχε ο υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους.
Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ και για τον διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν αφ' ενός να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και αφ' ετέρου να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα.
Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου για το πώς εξελίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια