Στον «πάγο» βάζει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας Γ.Καμίνη στο Δήμο Αθήναίων.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Παρασκευής, οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του κ. Καμίνη και ο τρόπος με τον οποίο ζήτησε δημοσίως τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ προξένησαν ενόχληση σε κομματικά κυρίως στελέχη του κόμματος.

«Δεν μπορώ να περιοριστώ στα στενά περιθώρια ενός πολύ σεβαστού μεν κόμματος, το οποίο ακόμα δεν έχει μετρήσει τις δυνάμεις του» είπε ο κ. Καμινης

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 αποκάλυψε ότι μετά την πρόταση του κ. Κουβέλη, του έγινε ένα τηλεφώνημα

από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα.

Το θέμα του κ. Καμίνη τείνει να έχει παρόμοια εξέλιξη με την περίπτωση του Ι.Μπουτάρη το 2006, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε χωριστεί στα δύο στη Θεσσαλονίκη, με το ένα στρατόπεδο να τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητάς του και το άλλο να ανθίσταται σθεναρά, με τελική κατάληξη να απορριφθεί εν τέλει η πρόταση στήριξης του ανεξάρτητου υποψηφίου.

Πέραν των πιθανοτήτων νίκης (οι οποίες πάντως μετρούνται και αναλύονται δημοσκοπικά), στην Ιπποκράτους η κυρίαρχη εντύπωση είναι ότι ο βεβιασμένος τελικά τρόπος με τον οποίον δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του κ. Κουβέλη δεν μπορεί να έχει τα επιθυμητά πολιτικά αποτελέσματα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Σχολιάζοντας τα περί δυστοκίας στην επιλογή υποψηφίων, ο υπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν το τριήμερο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Ξεκαθάρισε ότι τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο στην υπόθεση των περιφερειών, αφού οι νέοι αιρετοί άρχοντες αναλαμβάνουν σοβαρότατες υποχρεώσεις.

«Αν κάποιος δεν έχει απόλυτη αίσθηση του τι αναλαμβάνει, θα την πληρώσουν οι πολίτες» εξήγησε.

Για τον κ. Καμίνη είπε ότι είναι «μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του ως πανεπιστημιακού και ως Συνηγόρου του Πολίτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια