Σύσκεψη για θέματα Παιδείας


Με αντικείμενο συζήτησης θέματα Παιδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση εντάσσεται στην προετοιμασία για την ανακοίνωση πρωτοβουλιών για την εκπαίδευση, στα πλαίσια της παρέμβασης που θα κάνει στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου. Εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν οι προωθούμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και οι υφυπουργοί Εύη
Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Πανάρετος.
 Όπως έγινε γνωστό συζητήθηκαν και οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την δια βίου μάθηση, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, καθώς και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εκτός των ανακοινώσεων που θα γίνουν στα πλαίσια της ΔΕΘ, αναμένεται να δοθούν από το υπουργείο Παιδείας σε διαβούλευση οι προτάσεις του, από το φθινόπωρο, για όλες τις προαναφερόμενες θεματικές, αλλά και για το νέο σύστημα εξετάσεων που αναμένεται να εφαρμοσθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια