Στοιχεία-φωτιά δίνει ο Ρακιντζής


Επίορκοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί, που ενέχονται σευποθέσεις διαφθοράς, πέφτουν στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά όργανα, ενώ οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης με τις χιλιάδες εκκρεμείς δικογραφίες, ευνοούν την ατιμωρησία. Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, παρέδωσε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε,στοιχεία- φωτιά, για 1076 υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που διαβιβάστηκαν από τα ελεγκτικά όργανα στη δικαιοσύνη τα τελευταία 6 χρόνια, άλλα ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί δικαστικά. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την κατά προτεραιότητα διερεύνηση των υποθέσεων.

Στην εφορία Κρεστένων του Πύργου γινόταν το μεγάλο φαγοπότι. Οι επίορκοι εφοριακοί που είχαν στήσει τη μεγάλη κομπίνα, πιάστηκαν τελικά στο δόκανο του Γενικού Επιθεωρητή το 2006.Το πόρισμα στάλθηκε στον εισαγγελέα, αλλά η απόφαση ακόμα αναμένεται. Υπεξαιρέσεις σημαντικών ποσών και απιστίες κατά του δημοσίου, παράνομες προσλήψεις και μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες περιλαμβάνει η μαύρη λίστα με τις υποθέσεις διαφθοράς που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Γενικός Επιθεωρητής.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο ίδιος ο εισαγγελέας μετά τις αιτιάσεις του κ. Ρακιντζή για βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.
Ο ογκώδης φάκελος που παραδόθηκε στον εισαγγελέα περιλαμβάνει εκθέσεις και πορίσματα ελέγχου από το 2004 μέχρι σήμερα που έχουν διαβιβαστεί στις εισαγγελίες. 1076 υποθέσεις συνολικά, από τις οποίες οι 427 έχουν διερευνηθεί από τον ίδιο το Γενικό επιθεωρητή.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα στοιχεία του κ. Ρακιντζή στις κατά τόπους εισαγγελίες, παραγγέλνοντας την κατά προτεραιότητα διερεύνηση των υποθέσεων.
Ο Γενικός Επιθεωρητής ζητά να ενεργοποιηθεί η διάταξη του νόμου με την οποία τα δικαστήρια οφείλουν να τον ενημερώνουν για τα κατηγορητήρια και τα παραπεμπτικά ή αθωωτικά βουλεύματα. ώστε να ασκεί τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια