"Οχι στην απόπειρα υφαρπαγής ψήφων"

   Η κυβέρνηση απορρίπτει την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δοθεί χαρακτήρας ψήφου εναντίον του μνημονίου στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο.

    «Όσοι βάζουν δίλημμα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο" πατάνε στην αγωνία των πολιτών για να υφαρπάξουν ψήφους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Επαναλαμβάνει δε ότι στην περίπτωση που κυβερνητικά στελέχη είναι υποψήφιοι στις εκλογές για τους ΟΤΑ τότε θα αντικατασταθούν και η αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες διεθνείς
και εθνικές ανάγκες.

    «Από το 2012 θα μπορεί ο έλληνας πολίτης να δει την οικονομία να έχει θετικό πρόσημο», δηλώνει στην ίδια συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ. Πεταλωτής και προσθέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη ΔΕΘ «θα πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και δεν θα εξαγγείλει παροχές, χωρίς αντίκρισμα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παροχή που μπορούμε να κάνουμε».

    Ο Γ. Πεταλωτής επισημαίνει ότι η κοινωνία δείχνει ωριμότητα και στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τον πολίτη συμμέτοχο στη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού κράτους και αυτό θα φανεί και στην ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ύφεση που διέρχεται η ελληνική οικονομία και η αυξανόμενη ανεργία ήταν αναμενόμενα και ότι τα νούμερα για το 2011 θα ήταν αρνητικά.

    Ωστόσο, προσθέτει πως η κυβέρνηση δεν επιδιώκει μόνο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, αλλά να δημιουργηθούν εκείνες οι δυνατότητες ώστε να μην επανέλθει ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο.

    Σχετικά με την απογοήτευση των πολιτών, όπως αυτή καταγράφεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Πεταλωτής τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει η ίδια αντίληψη για το τι γίνεται στην κοινωνία, μελετά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά υπογραμμίζει ότι «δεν χαράζει την πολιτική της βάσει των μετρήσεων, όπως συνέβαινε με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια