Απάτη με πλαστές συνταγές


Δύο γυναίκες, 50 και 31 ετών, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Βέροιας και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος. Στο σπίτι των γυναικών βρέθηκε υλικό, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν πλαστές συνταγές και με αυτές να προμηθεύονται ακριβά φάρμακα. Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει το πλαστογραφημένο υλικό και είχαν προμηθευτεί ακριβά φάρμακα από έξι φαρμακεία στη Νάουσα της Ημαθίας και από τρία φαρμακεία στη Βέροια. Η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.Οι γυναίκες συνελήφθησαν στο αυτοκίνητό τους αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής σε φαρμακείο της Βέροιας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία ασθενών και διάφορα είδη φαρμάκων, ενώ είχαν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων γιατρών.
Στο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους, περιλαμβάνονται 39 κουτιά με φάρμακα μεγάλης αξίας, ατομικά βιβλιάρια του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, πλαστογραφημένες συνταγές για το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, οκτώ σφραγίδες ισάριθμων γιατρών πλαστές, μια πλαστή σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια πλαστή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια πλαστή σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα που ρύθμιζαν την ημερομηνία, άλλες τρεις πλαστές σφραγίδες με ιατρικές οδηγίες.
Οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια