Παραιτήθηκε η Γλυκερία Σιούτη νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού

 Στην απομάκρυνση της κ. Γλυκερίας Σιούτη από τη θέση της νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου, κάνοντας δεκτή την παραίτηση που η ίδια υπέβαλε «για λόγους ευθιξίας», με αφορμή δημοσιεύματα για την πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και ειδικότερα για την περίπτωση του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου, η πρόσληψη του οποίου τελικά δεν θα προχωρήσει. 

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, παρότι πράγματι προτάθηκε από την κ. Γλυκερία Σιούτη και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους
δεοντολογίας». 

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου «να δοθούν απαντήσεις σε αναφορές ορισμένων ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των "συμβούλων"», η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου δεν θα προχωρήσει παρότι για τους μετακλητούς δεν αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων. 

    Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η κ. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της «για λόγους ευθιξίας» και έγινε αποδεκτή από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 25χρονος Ά. Χασαπόπουλος πήρε την άδεια του επαγγελματία δικηγόρου πέρυσι και δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης. 

    Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χασαπόπουλου και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού που ανέρχονταν σε 105, αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

    Διευκρινίζεται ακόμη ότι από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι. 

    «Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

    Ακόμη, αναφορικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι, «ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου». 

    «Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».-

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια