Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά-Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΙΝΑΠΙΔΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες του διευρυμένου
Δήμου Διδυμοτείχου
Eπαγρυπνείτε και καταγγέλλετε παράτυπες συμπεριφορές και ανεπάρκειες της σημερινής δημοτικής εξουσίας που εμφανίζονται κατά την προεκλογική περίοδο.Η υγιής αντιπολίτευση του συνδυασμού μας , υποστηρίζοντας την αιώνια αρχή θέση-αντίθεση-σύνθεση, έχει σαν στόχο την ολοκληρωμένη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την εξέλιξη της πόλης και των χωριών μας. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύπλευρος και συνεχής , γιατί ένας αγώνας είναι όπως το ποδήλατο, αν σταματήσεις τις πεταλιές πέφτεις κάτω και τσακίζεσαι.
Ο αγώνας για την εξόντωση της «Λερναίας Ύδρας» θα αποδώσει μόνο όταν καυτηριάσουμε τα μυαλά και την λογική των ανθρώπων που πρεσβεύουν την αγοραπωλησία των εκλογών.
Και αγοραπωλησία των εκλογών σημαίνει ότι αυτός που δίνει τα περισσότερα , ο πλειοδοτών παίρνει το δημοτικό στέμμα και κυβερνά «βοναπαρτικά», χωρίς να δίνει

λογαριασμό στον λαό αλλά σε βάρος του λαού.
Επίσης ο αγώνας μας θα αποδώσει μόνο όταν αποκαθηλώσουμε και αποδομήσουμε τις κατεστημένες γνωστές συμπεριφορές των μηχανισμών της τοπικής άσκησης της εξουσίας.
Οι μηχανισμοί αυτοί προκρίνουν και αναδεικνύουν μετεκλογικά όχι τους άξιους ανθρώπους, αλλά τους καταφερτζήδες, τους τυχοδιώκτες, τους υποτακτικούς και αυτούς που φτάνουν στην κορυφή όχι ως αετοί αλλά ως σαλιγκάρια, με την μέθοδο του «γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μας».Τα σημερινά πρόσωπα που ασκούν εξουσία στον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου, αποτελούν τους μοχλούς ενός συστήματος, που «εκβιάζουν» συστηματικά και μακροχρόνια την τοπική κοινωνία με τον τρόπο τους και ιδιαίτερα τους αδύναμους πολίτες, και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού και προόδου της πόλης μας.
Η κοινωνία όμως δεν χρειάζεται αυτούς που διαχειρίζονται και «καρπούνται» ένα μεγάλο μερίδιο εισοδήματος του δημοτικού προϋπολογισμού χωρίς να παράγουν αντίστοιχα το ανάλογο προϊόν και τις ανάλογες ανταποδοτικές υπηρεσίες.Αυτοί οι πολιτικοί που προάγουν τον πολιτικό «κρετινισμό», εκβιάζουν και πιέζουν και την κοινωνία, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους και εξαπολύουν «φιλιππικούς» εναντίον αυτών που τους ασκούν κριτική, και τους αντιμάχονται, όπως η παράταξή μας αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, αυτοί οι πολιτικοί λοιπόν πρέπει να συνταξιοδοτηθούν.
Η τωρινή δημοτική αρχή και τα στελέχη της, τον τελευταίο καιρό έχουν χάσει το παιχνίδι της τοπικής κοινωνικής συναίνεσης ,πράγμα που το διαπιστώνουμε συνεχώς όλο και περισσότερο, και ξέρετε γιατί;
Γιατί ενδιαφέρθηκαν μόνο για το «δένδρο» των προνομίων που απολαμβάνουν οι ίδιοι, χάνοντας όμως, από την άλλη, το «δάσος» των ανθρώπων της εργασίας που αγωνίζονται και υποφέρουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Για πόσο καιρό ακόμα, η ενασχόληση αυτών των ατόμων με την τοπική πολιτική σκηνή και τα «κοινά», θα είναι η αναρρίχησή τους και η προσωπική προστασία των οικονομικών και πάσης φύσης προνομίων τους και όχι η διευθέτηση των προβλημάτων της πόλης μας;
Είναι κοινή διαπίστωση ότι πολλοί πολίτες του Διδυμοτείχου και ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενείς όπως και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας αλλά και πολλοί από τα τοπικά διαμερίσματα, είθισται να ψηφίζουν κυρίως κοιτώντας την τσέπη τους και όχι τις αξίες τους .
Δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση ότι οι πολιτικές των «αξιών» ευδοκιμούν εκλογικά μόνο όταν γεμίζουν και τις τσέπες των ψηφοφόρων.
Αυτό είναι μία πραγματικότητα που την γνωρίζουμε όλοι και δεν είναι κάτι καινούριο.
Έτσι οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, βαδίζουν την πεπατημένη επειδή αν ξεστρατίσουν θα χαθούν Τι κάνουν δηλ.; Προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι να την κερδίσουν ή να την κατακτήσουν ομαλά και τίμια με επιχειρήματα.
Η διαφθορά λοιπόν, έχει ριζώσει από καιρού στο υποσυνείδητο του Διδυμοτείχου και έτσι επικρατεί ο άκρατος λαϊκισμός η έλλειψη προσωπικής παιδείας, ο εξευτελισμός κάθε κουλτούρας και η απουσία σεβασμού σε θεσμούς και κανόνες.Δυστυχώς ως πολίτες έχουμε εθιστεί στην μιζέρια την κακογουστιά και την ήσσονα προσπάθεια.
Το Διδυμότειχο υπνωτισμένο όπως το κατάντησαν, εν μέρει και οι προηγούμενοι (γιατί και οι προηγούμενοι έχουν μεγάλες ευθύνες) αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες, ξυπνά και κοιμάται χωρίς όραμα, εξασκείται νυχθημερόν στην «μπαγαμποντιά» τον τυχοδιωκτισμό και την παρασιτική κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα
Κάποιος συμπολίτης μας, μου είπε πρόσφατα την παρακάτω πικρή αλήθεια. Τι μου είπε δηλ.
«Πως αν η πόλη αρχίσει να μιλά για το «είναι» των ντόπιων πολιτικών παραγόντων και δημοτικών συμβούλων και όχι για το «φαίνεσθαι» πολλοί θα μείνουν άνεργοι ή θα μεταναστεύσουν νύκτα από τα σπίτια τους.Είναι διαπιστωμένο και αποδεκτό εκ των πραγμάτων μετά από μία οκταετία, από όλη την πόλη, ότι οι ντόπιοι δημοτικοί παράγοντες ούτε καλό πολιτικό «κολύμπι» ξέρουν, ούτε όμως και φρόντισαν να μάθουν ποτέ, αλλά ούτε και σωσίβιο διαθέτουν και απειλούν να μας παρασύρουν όλους στον βυθό και το καράβι-Διδυμότειχο να πάει αύτανδρο.
Εμείς, η παράταξή μας αλλά και όλοι οι Ενεργοί Πολίτες, ως αντίπαλο δέος και υγιή εναλλακτική πρόταση δεν αρκεί όμως μόνο να διαπιστώνουμε και να ευχόμαστε, πρέπει και να προβλέπουμε.
Δεν αρκεί μόνο να πιθανολογούμε πρέπει και να σχεδιάζουμε.
Δεν αρκεί μόνο να ελπίζουμε πρέπει και να κουνήσουμε τα χέρια μας.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.
Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια