"Κλειδώνουν".. οι υποψηφιότητες για την αυτοδιοίκηση!


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στακομματικά επιτελεία, για την επιλογή των προσώπων που θα στηρίξουν, στιςπεριφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Στο ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανακοινώσουν όλες τις υποψηφιότητες, κατα την κορύφωση των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, την άλλη Κυριακή, ενώ στη Νέα Δημοκρατία ήδη έχουν δημοσιοποιήσει τις περισσότερες επιλογές τους. Αναπόφευκτα, η εκλογική αναμέτρηση παίρνει και πολιτική χροιά. Σε συνέντευξη του στη Realnews ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός θα κρίνει, ο οποίος όταν κάνει ανασυγκρότηση της κυβέρνησής του λαμβάνει υπόψιν τις επιδόσεις των ανθρώπων», ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμό και τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ισχυρό πάγκο». Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος
δέχεται ότι υπάρχει αργοπορία στον τομέα της ανάπτυξης, ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια που κολλούν σε διάφορα υπουργεία, κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Στο σημείο αυτό ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενδεχομένως και το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει τις αρχαιολογικές διαδικασίες, ώς τα κατ' εξοχήν υπουργεία στα οποία μπορούν να κολλήσουν επενδυτικά σχέδια. Επαινετικά λόγια είπε για τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, τονίζοντας ότι ξεκίνησε από τη βάση της πολιτικής, την τοπική αυτοδιοίκηση, για να φτάσει να υλοποιεί μεγαλειώδεις μεταρρυθμίσεις όπως ο Καλλικράτης. Βεβαίως, πρόσθεσε ερωτηθείς σχετικά, «με κανένα τρόπο δεν υπάρχει η δυνατότητα να μου μπει καπέλο».
Για το μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος είπε ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, αλλά ο ρόλος της κυβέρνησης πέραν της τήρησής του είναι «να προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι απαραίτητες και υποχρεωτικές εδώ και πολύ καιρό».
Οσο για τη λέξη «φούφουτοι», που χρησιμοποίησε για τους ξένους της τρόικας, διευκρίνισε ότι αφορούσε τη δική μας συμπεριφορά, δηλαδή να μην τους δώσουμε έναν ρόλο που οι ίδιοι δεν διεκδικούν και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ λεπτό το ζήτημα».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση, ενώ για το ενδεχόμενο σύμπηξης αντικυβερνητικού μετώπου για τις περιφερειακές εκλογές από τη ΝΔ και τμήμα της αριστεράς, απάντησε ότι «αν η ΝΔ θέλει να παίξει ρόλο διαλυτικού παράγοντα έχει δικαίωμα να το πράξει. Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να αυτοκτονήσουν».
Για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, είπε ότι εκφράζει τον μισό συνασπισμό και ότι «θα υπάρξει», ενώ για την κα Μπακογιάννη είπε ότι αποπειράται να κάνει ένα κεντροδεξιό κόμμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ότι με την πολιτική που ακολουθεί ο Α. Σαμαράς αφήνεται ένας χώρος στο κέντρο.
Για την υποψηφιότητα της συζύγου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «μέχρι σήμερα μάλλον κακό της κάνω», εννοώντας την κυβερνητική του ιδιότητα, της ευχήθηκε «να πάει καλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια