Αβραμόπουλος: "Εκλεισε ο κύκλος της αυτοδιοίκησης για μένα"

  Με ξεκάθαρο τρόπο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απορρίπτει την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής. "Εδώ και χρόνια έχω πει ότι ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης έκλεισε οριστικά με την οκταετή θητεία μου στο Δήμο της Αθήνας. Όσο για την παράταξή μου, έχουμε κάνει ήδη την επιλογή μας", λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Παράλληλα τονίζει πως ο Βασίλης Κικίλιας που έχει πάρει το χρίσμα της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής είναι νέος και άφθαρτος πολιτικός και σημειώνει για την υποψηφιότητά του πως είναι "μια πρόταση τόλμης, ανανέωσης και υπέρβασης".

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προκύψουν εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, δεν αποκλείει να γίνουν "διορθωτικές κινήσεις", επισημαίνοντας πως θα γίνουν "πάντα σε πνεύμα ενότητας".


    "Είναι νωπή η εντολή στην νέα ηγεσία η οποία προωθεί πολιτικές ανασυγκρότησης της παράταξης με παράλληλη άσκηση υπεύθυνου αντιπολιτευτικού ρόλου", λέει και προσθέτει πως "η ΝΔ σταδιακά απαλλάσσεται από το όποιο κακό παρελθόν και επανασυνδέεται με την ιστορία της".

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επίσης αναφέρει πως όσοι επιχειρήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη ΝΔ δεν έχουν καμία ελπίδα και προβλέπει πως σύντομα το κόμμα του θα καταστεί και πάλι αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

    Ερωτηθείς αν έχει έρθει η ώρα να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λέει ότι "πότε μιλούν οι πολιτικοί, το κρίνουν οι ίδιοι και κρίνονται από αυτό" ενώ λέει για το νέο κόμμα που ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη: "Το χώρο για να περάσουν οι όποιες νέες πρωτοβουλίες τον ανοίγουν οι πολίτες. Όσο για την ευρύτερη φιλελεύθερη δημοκρατική και προοδευτική κεντροδεξιά, πάντα πίστευα στη δύναμη της ενότητας των δυνάμεών της. Αλλά, κατά πώς είχε πει και ο Μάο, 'αφήστε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν'".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια