Νέο πλανητικό σύστημα εντόπισαν επιστήμονες

Δύο νέους πλανήτες, έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα, οι οποίοι θα μπορούσαν να συγκριθούν με τονΚρόνο και που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι, το οποίο μοιάζει με τον ήλιο, ανακάλυψαν αστροφυσικοί με το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιθανό στο ηλιακό σύστημα να υπάρχει και ένας τρίτος μικρότερος πλανήτης, το μέγεθος του οποίου είναιανάλογο με της Γης. Ο συγκεκριμένος πλανήτης, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να βρίσκεται σε τροχιά πιο κοντά στο άστρο.
Η ανακάλυψη των ερευνητών δημοσιεύθηκε στο 
'Science Express', στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Science και ανέφεραν ότι οι δύο γιγάντιοι πλανήτες που ονομάστηκαν Κέπλερ-9b και Κέπλερ-9c περιστρέφονται γύρω από το άστρο τους σε19,2 και 38,9 ημέρες αντίστοιχα.
Ωστόσο, η ταχύτητα περιστροφής τους δεν είναι σταθερή. Ποικίλλει από 4 έως 39 λεπτά ανά περιστροφή. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αυτό γίνεται εξαιτίας της ισχυρής βαρυτικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο πλανητών.
Το νέο ηλιακό σύστημα βρίσκεται περισσότερα από δύο χιλιάδες έτη φωτός από τη Γηκαι το οποίο ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9, 460 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια